Fortis Bank

Published: 12:00 30.05.2008 GMT+2 /Source: FORTIS /BXS: FORB /ISIN: BE0003801181

'MyPocketMoney', de eerste herlaadbare zakgeldkaart

Jongeren krijgen op een steeds jongere leeftijd zakgeld. Daarnaast bezitten ze vaak ook een eigen gsm en een mp3-speler, waardoor ze al van jongs af vertrouwd raken met het concept van de herlaadbare kaart. Fortis trekt deze lijn verder door en brengt voor hen de herlaadbare betaalkaart 'MyPocketMoney' op de markt.

MyPocketMoney is ontwikkeld op maat van jongeren, om hen stap voor stap en op een vlotte manier te leren omgaan met geld en betaalkaarten, en dit onder het toeziende oog van hun ouders. Daarnaast is ze ook afgestemd op comfort en gebruiksgemak. Geïnteresseerde jongeren, ouders of anderen kunnen de zakgeldkaart simpelweg bestellen op de bijhorende website www.mypocketmoney.be of aankopen bij Dreamland en Club voor 6,99 euro. Ze hoeven hiervoor niet langs te gaan bij een bank of klant te zijn bij Fortis. MyPocketMoney is er voor alle jongeren.

MyPocketMoney is niet alleen geschikt als 'zakgeldkaart' vanwege de ouders maar is ook een leuk alternatief voor de bekende omslag met 'een cent' ter gelegenheid van een verjaardag, communie, goed rapport of simpelweg als cadeautje.

Mogelijkheden van de kaart:


- geld afhalen en betalen in de meeste winkels, zowel in binnen- als buitenland (Bancontact/Mister Cash + Maestro + Proton);
- herlaadbaar via overschrijving van om het even welke rekening bij eender welke bank;
- de betaal- en afhaalmogelijkheden werden aangepast aan de leeftijd van de gebruikers;
- meteen geschikt voor gebruik (na oplading);
- geheime code;

- mogelijkheid tot blokkering van de kaart bij verlies of diefstal;
- het saldo kan geconsulteerd worden aan een bankautomaat of op de website, waar ook het gebruik van de kaart kan bekeken worden

Omdat jongeren en muziek nu eenmaal samengaan, zit er dankzij een samenwerking met Aristo Music muziek in de website van MyPocketMoney: tijdens het surfen kan de jongere naar muziek luisteren.

Fortis is een internationale financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Wij bieden particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed aanbod van financiële producten en diensten via eigen kanalen, in samenwerking met het intermediair of via andere partners. Met een marktkapitalisatie van EUR 38,5 miljard (30/04/2008) behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Samen met ABN AMRO zijn wij aanwezig in meer dan vijftig landen met ruim 85.000 gedreven, professionele medewerkers. Hierdoor zijn wij een vooraanstaande financiële dienstverlener in Europa, een eersteklas vermogensbeheerder en een van de drie grootste private bankers. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Aristo Music ontwikkelt nieuwe selectie- en distributietechnieken voor digitale muziek en levert muziekdiensten met hoge toegevoegde waarde. De perfecte samenwerking tussen ervaren muziekexperts en een team van dynamische software specialisten is de drijvende kracht binnen de onderneming. In 2006 heeft het Gemma Frisius Fonds - een joint venture tussen de KULeuven, de KBC Groep en Fortis Groep - een investering gedaan in Aristo Music. De financiële injectie van dit durfkapitaalfonds gaf Aristo Music de gelegenheid om zijn R&D activiteiten rond muziek verder te ontwikkelen en de commerciële uitbouw van de organisatie grondig te versnellen.

Perscontacten:

Brussel:

+32 (0)2 565 35 84