Gemeente Delft

Busverkeer kan weer over Sint Sebastiaansbrug

De noodreparatie die afgelopen week plaatsvond aan de Sint Sebastiaansbrug, is goed verlopen. Hierdoor mogen vanaf zaterdag 31 mei bussen en nood- en hulpdiensten weer over de brug rijden. Het vrachtverkeer mag pas na de renovatie weer over de brug. Om vrachtverkeer te weren en bussen toe te laten, geldt vanaf zaterdag a.s. een aangepaste verkeerssituatie op de brug en op de kruispunten aan weerszijden van de brug.

Er komen twee rijbanen voor het busverkeer. Deze banen komen in het midden van de brug. Aan weerszijden van de busstroken komen aparte banen voor personenauto s, (brom)fietsers en voetgangers. De portalen die op de banen van het personenvervoer de maximale doorrijhoogte aangeven, blijven staan. De doorrijhoogte is wel verruimd tot 2,5 meter. De busbaan wordt zo vormgegeven dat vrachtverkeer er geen gebruik van kan maken.

Doordat de busbanen in het midden van de brug worden aangelegd, moet ook de kruising van de Mijnbouwstraat met de Michiel de Ruyterweg (Mijnbouwplein) worden aangepast. Deze werkzaamheden vinden vandaag plaats. Op het Mijnbouwplein wordt de rijbaan naar het noorden en de rijbaan naar het zuiden gescheiden door de busbaan. Dit heeft als gevolg dat:
* vanuit het westelijke deel van de Mijnbouwstraat het verkeer alléén nog rechtsaf kan slaan (alleen richting de TU-wijk).
* vanaf het Mijnbouwplein het verkeer alléén over de Sint Sebastiaansbrug kan rijden en niet meer kan afslaan naar het westelijk deel van de Mijnbouwstraat (alleen richting binnenstad). De aanpassingen op het kruispunt Zuidwal / Zuiderstraat / Sint Sebastiaansbrug hebben geen gevolgen voor de verkeersstromen daar. Enkel de belijning en de voorrangssituatie worden aangepast.

Met deze maatregel wordt sluipverkeer (vrachtverkeer dat denkt via de Mijnbouwstraat wel de brug op te kunnen) door het westelijke deel van de Mijnbouwstraat voorkomen. Daarnaast worden de verkeersveiligheid en de ontsluiting door het openbaar vervoer door deze maatregel verbeterd.

Noot voor de pers (