Ingezonden persbericht


Nick de Bruijn maakt promotie!

VLAARDINGEN, 30 mei 2008 - Nick de Bruijn houdt van uitdagingen en verkoos onlangs de Verenigde Staten boven het racen in Europa. De 21-jarige Vlaardinger is de enige Nederlander in Stock Car Racing, traditioneel een 'all-American' motorsport klasse. Het raceavontuur is inmiddels in een stroomversnelling geraakt. Na een prachtig debuut en een aantal hoopgevende races, zien de toekomst plannen er voor de talentvolle coureur goed uit. De focus is nog meer gericht op het uiteindelijke doel; de Nascar.

De eerst volgende race voor De Bruijn staat voor de deur en wordt gehouden op Watkins Glen International. 'The Glen' is de bijnaam van deze baan, gelegen in de buurt van New York. Het werd ontworpen in 1947 door Cameron Argetsinger. Dit circuit was gedurende een lange periode bekend als de thuisbasis voor de US F1 Grand Prix, welke er plaats vond gedurende twintig opeenvolgende jaren (1961 - 1980). Alan Jones won er in 1980 de laatste Grand Prix. Niet alleen de F1 heeft er gereden maar een hele reeks van gemotoriseerde competities vinden er plaats en dit al voor meer dan 50 jaar, waarvan Nascar het meest populair is.

Op 8 juni rijdt Nick de Bruijn een race in de Nascar Camping World East Series, dat naast de Grand-Am de hoofdklasse vormt tijdens het evenement op 'The Glen'. "Onze kwalificatie wordt gehouden op zaterdag, na de race van de Grand-Am. Het testen van beiden klassen zal plaatsvinden op vrijdag. De verwachtingen, met betrekking tot het grote evenement zijn hooggespannen, aangezien beiden klassen voor veel spektakel garant staan", legt De Bruijn uit.

"De Nascar-klasse Camping World East wordt gezien als de klasse voor talent om zich te ontwikkelen tegenover seizoensveteranen die er al jaren rijden. Het staat garant voor een groot startveld met een sterke competitie. De auto's die gebruikt worden in deze klasse zijn dezelfde bolides als die vorig jaar in de Cup werden gebruikt. Het enige verschil zit in de motoren die nagenoeg voor alle auto's gelijk zijn. De krachtbron levert een vermogen van ongeveer 500pk. Er zijn al vele rijders vanuit deze series doorgestroomd naar de Cup. Verder worden de wedstrijden met vertraging uitgezonden op SPEED."

Het team van Jeff Spraker, waar Nick de Bruijn voor zal uitkomen, heeft al veel ervaring op 'The Glen'. Zij veroverden er al meerdere malen plaatsen op de eerste rij in de Nationwide (tweede klasse naast de Cup) en hebben daarnaast al meerdere goede resultaten kunnen neerzetten. "Het is dus een feit dat wij één van de betere auto's hebben in het startveld", vertelt De Bruijn die recent testte met zijn nieuwe team en krachtige bolide.

"De test op Watkins Glen verliep erg goed. Het was de eerste keer dat ik op dit fantastische en legendarische circuit heb gereden. De vangrails staan vlak naast de baan en dat maakt het bijna een stratencircuit. Er zijn veel snelle uitdagende bochten met een paar korte knikken waarvoor je nog goed moet afremmen. Het is een grote uitdaging om straks hier te racen", denkt de talentvolle Nederlander. "Vanaf het eerste moment dat we de baan opgingen waren we de snelste, terwijl we een testmotor gebruikten. We wisten continu te verbeteren en de snelle rondetijden bleven maar komen. Uiteindelijk vloog ik met de door Jeff Spraker Racing geprepareerde auto over het circuit, waardoor we uiteindelijk ruim sneller waren dan de concurrentie. Dankzij deze zeer positieve test kunnen we goed voorbereid aan de race van 8 juni beginnen," laat De Bruijn vol vertrouwen weten.

Word supporter van Nick de Bruijn. Be part of 'the America ride'. Nick de Bruijn biedt via het inmiddels beproefde zwart-wit blokken concept sponsoren de ruimte op zijn bolide. "Aangezien de auto helemaal sponsorloos is, bieden wij 'supporters' vakken op de auto aan om zo publiciteit te genereren voor hun bedrijf. Voor een klein bedrag kunnen wij goede publiciteit creëren. Het is dus een ideale kans voor de diverse bedrijven. Wij vragen per vak ¤750,-, de vakken zullen zichtbaar zijn op de motorkap of waar gewenst. Het formaat van de vakken is 40cm bij 12cm. Zijn er andere formaten gewenst dan kan daar altijd naartoe worden gewerkt." Be part of it! Nick's race vindt plaats op 8 juni.

Neem voor meer informatie contact met ons op:
Peter de Bruijn: +31 (0) 10 4359688
E-mail: pdbkart@wxs.nl