Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Persbericht datum:
2 juni 2008
nummer:
36
|                                                                              |
Voorjaarsnota 2008 anders dan anders
Afgelopen vrijdag, 30 mei, werd door het Capelse college de concept-Voorjaarsnota 2008 aangeboden aan de gemeenteraad. De gemeenteraad zal deze nota behandelen in de raadsvergadering van 7 juli aanstaande. Voorafgaand staat het onderwerp op de agenda van de commissievergaderingen in de periode van 16 tot en met 19 juni.

De Voorjaarsnota 2008 wijkt af van wat gebruikelijk is. Ingegeven door de afwezigheid van de wethouders Binnendijk en Moerkerke, besloot het college - met instemming van de fractievoorzitters - om in deze voorjaarsnota, naast een aantal onontkoombare/niet uitstelbare beleidsbeslissingen, toch vooral technische voorstellen op te nemen. Hierdoor zijn voorstellen, die bij de behandeling van deze voorjaarsnota financieel afgewogen zouden worden, doorgeschoven naar de beleidsmatige afweging na de komende zomer.

Positief
In deze voorjaarsnota is, naast een schets van de financiële positie van de gemeente voor de jaren 2008-2012, ook aandacht voor de voortzetting van de buurtaanpak in de wijk Schollevaar-Oost. Dit om ervoor te zorgen dat de bereikte resultaten van het project 'Thuis in Schollevaar-Oost' ook voor de toekomst worden geborgd. Het te bouwen jongerencentrum duldde ook geen uitstel en is ter behandeling in deze voorjaarsnota opgenomen. Voor het opstellen en uitvoeren van een Milieubeleidsplan 2009-2013 is bepaald dat hier in 2008 een aanvang mee gemaakt moet worden en dat daar op korte termijn budget voor wordt vrijgemaakt. De behoefte aan een centraal in Schollevaar-Oost gelegen jeugdhonk, gecombineerd met de mogelijkheid om dit jeugdhonk relatief snel en eenvoudig onder dak te brengen, maakt dat ook dit onderwerp in deze voorjaarsnota is opgenomen.



Gemeente Capelle a/d IJssel