Ingezonden persbericht




***PERSBERICHT***

Amsterdam, 11 februari 2008

Kunstbendewinnaar 2006 SAT2D trapt Pinkpop af!

SAT2D, muziekwinnaar van Kunstbende 2006 gaat hard! Twee jaar na het winnen van Kunstbende opent SAT2D dit jaar Pinkpop. Op Kunstbende - dé wedstrijd voor jong creatief talent - wordt ieder jaar nieuw talent ontdekt. Echter, zo snel als dat het SAT2D vergaat, zo snel is het nooit gegaan! Kunstbende is trots!

Snowwhites And The 2 Dwarfs, kortweg SAT2D, timmert vanaf 2003 aan de weg met zelf gecomponeerde nummers. SAT2D werd in 2006 beloond op de finale van Kunstbende met 'The Story Of Sarah Red', omdat de jury die o.a. bestond uit Brace en Voicst-zanger Sven Woodside, van mening was dat de Weertse powerpopband er 'professioneel uitzag en sterke nummers ten gehore bracht'. Sinds de Kunstbendefinale is er veel gebeurd met SAT2D. De band heeft een cd uitgebracht en veel opgetreden.

Ze zijn te gast geweest bij de Herman van Veen show en hebben in het voorprogramma van de Golden Earring gespeeld. Op dit moment tourt de band door Nederland als onderdeel van de 'Dommelsch Locals Only On Tour'. Nu SAT2D ook de finale van Nu of Nooit heeft gewonnen, ligt het hoogtepunt in het verschiet: Pinkpop!

30 mei 2008 staat SAT2D op Pinkpop. Kijk op www.sat2d.nl voor info over Sat2D en op www.kunstbende.nl voor meer info over Kunstbende.

Sat2D op de finale van Kunstbende 2006

- einde persbericht -



Ingezonden persbericht