Gemeente Achtkarspelen


Buitenpost, 26 mei 2008

30 Mei: frisfeest in The Point
Get Fresh!

Vrijdagavond 30 mei kunnen jongeren uit Achtkarspelen weer alcoholvrij uit hun dak gaan in The Point in Buitenpost. Twee deejays draaien de hele avond de beste muziek. Aan de bar kun je allerlei non-alcoholische cocktails uitproberen. Om het geld hoef je het niet te laten, want de entree is maar 2 euro!

Datum: 30 mei
Tijd: 19.30 tot 23.30 uur
Entree: ¤ 2
Plaats: Zalencenttrum 'The Point' (Voorstraat 54, Buitenpost) Leeftijd: Vanaf 12 jaar

Het Frisfeest in de The Point is een initiatief van Sieger de Vries uit Buitenpost. Sieger is een betrokken ouder uit Buitenpost met opgroeiende kinderen. Hij organiseert voor de tweede keer het frisfeest samen met Timpaan, de organisatie die het jeugdbeleid van de gemeente Achtkarspelen uitvoert. Achtkarspelen wil ook in andere dorpen frisfeesten organiseren.

De gemeente Achtkarspelen wil het alcoholmisbruik onder jongeren terugdringen. De komende twee jaar neemt de gemeente de regie en gaat met alle betrokken partijen (horeca, ondernemers, sportverenigingen, onderwijs, hulpverleners, ouders en jongeren) een praktische en effectieve aanpak ontwikkelen. Deze aanpak moet er toe leiden dat jongeren minder jong gaan drinken en hun alcoholgebruik matigen. Bij de behandeling van het alcoholmatigingsbeleid heeft de gemeenteraad aangegeven frisfeesten te willen stimuleren.

De gemeente richt zich op jongeren én hun ouders. Jongeren in Achtkarspelen drinken meestal in huiselijke sfeer. Kinderen en opvoeders moeten zich bewust worden van het probleem en de risico's van drinken op jonge leeftijd. Ouders hebben hierin een voorbeeldfunctie. Waar nodig wil de gemeente extra ondersteuning bieden aan ouders bij de opvoeding.

De problematiek rond het alcoholgebruik onder de jeugd is de laatste tijd vaak in de actualiteit. Jongeren gebruiken op steeds jongere leeftijd alcohol. De alcoholconsumptie onder jongeren in Noordoost Fryslân is hoog in vergelijking tot de rest van Nederland. Overmatig alcoholgebruik op jonge leeftijd is een groot risico voor de ontwikkeling van de hersenen en kan tot permanente schade leiden.


----------

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Sieger de Vries, telefoon (0511) 54 40 55, of
Jaap Middel, communicatieadviseur van de gemeente Achtkarspelen, telefoon (0511) 54 82 67 of 06 51 12 92 29.