Time : 17:10:29
Date : 30 May 2008
Sender Name: Proximedia Belgium sa

Mededeling van de Groep PROXIMEDIA betreffende de Gewone Algemene Vergadering van 30 mei 2008

De Gewone Algemene Vergadering van de nv Proximedia, de grootste websitebouwer in België, heeft op 30 mei 2008 de rekeningen van het bedrijf en de geconsolideerde rekeningen van de groep Proximedia goedgekeurd.

Het boekjaar van de groep werd op 31 december 2007 afgesloten met een nettowinst van ¤ 1.450.269, op een totale balans van ¤ 21.323.347,71. Aangezien geen dividenden worden uitgekeerd, wordt deze winst integraal voorbehouden om de groei te bevorderen.

De Algemene Vergadering is vervolgens overgegaan tot de benoeming van een bestuurder, in de persoon van Philippe Pellegrino. Zijn 10 jaar ervaring aan het hoofd van de groep Ogilvy (Reclame & Marketing) zal een waardevolle troef zijn voor de groei van de bedrijfstak "communicatie" van de groep Proximedia.

De heer Pellegrino zal zijn mandaat als onafhankelijk bestuurder uitoefenen in de zin van de Belgische Corporate Governance Code.

Het beheerverslag dat door de raad van beheer wordt voorgesteld, legt de nadruk op de uitstekende vooruitzichten voor 2008. Tijdens het lopende boekjaar werd de overname afgerond van 100% van de aandelen van het bedrijf Globule Bleu, het grootste web agency van Wallonië met een omzet van bijna ¤ 3 miljoen in 2007.

De ontwikkeling van het filiaal Bezoom zet zich in snel tempo verder met de opening van een tweede agentschap in Gent begin 2008 en een derde in Antwerpen op 1 juni. Bezoom zal in 2008 waarschijnlijk 3 keer meer contracten installeren dan gedurende het jaar daarvoor.

Proximedia France heeft in maart 2008 een nieuw agentschap geopend in de regio van Parijs. In Frankrijk is er meer concurrentie dan in België, maar onze knowhow en het innovatieve webvideoconcept van Bezoom zijn zeer waardevolle troeven.

Ten slotte zouden Proximedia Belgium en Proximedia Nederland het in 2008 nog beter moeten doen dan in 2007, met een verdere groei van hun resultaten tot gevolg, met name dankzij het recurrente karakter van hun activiteit.

De raad van beheer voorziet dus dat de kerncijfers van de groep in 2008 zullen stijgen, met groeipercentages die vergelijkbaar zijn met die gerealiseerd in 2007.

Het jaarverslag zal op eenvoudig verzoek worden toegezonden. Het kan ook online gedownload op de website.

Over de groep Proximedia.

Sinds juli 1998 biedt de groep PROXIMEDIA informatica- en internetdiensten aan, gericht op zelfstandigen, KMO'S en grote bedrijven.
Vandaag biedt de nv Proximedia samen met haar 9 filialen alle essentiële internetdiensten aan :

* de ontwikkeling, de updates en de hosting van websites (Proximedia, Horus, Devstage en Globule Bleu)

* offline en online marketingdiensten (Globule Bleu)
* de ontwikkeling en verspreiding van professionele videofilms op het internet, de creatie van videomail, de ontwikkeling van web-tv (Bezoom)

* de voorziening van internetdiensten zoals internetaansluitingen, het beheer van domeinnamen, het beveiligde beheer van e-mailadressen, gegevensbeveiliging, ADSL- of SDL-verbindingen, hosting van servers ... (Online Internet)

* het verhuur en het onderhoud van het informaticamateriaal (Proximedia, Proxirent)

De groep Proximedia is aanwezig op de Belgische, Nederlandse en Franse markt.

Op 22 juli 2005 werden de aandelen van de nv Proximedia voor het eerst genoteerd op de Vrije Markt van Euronext Brussel naar aanleiding van de openstelling van het kapitaal voor het publiek.

Bezoek de rubriek "Investeerders" op onze portaalsite www.proximedia.com .

Voor meer informatie :
Fabrice Wuyts
f.wuyts@proximedia.be
Proximedia nv
Oude Vijversstraat 40
B-1190 Brussel
Tel +32 2 349 23 23
Fax +32 2 344 65 11

URL: http://www.proximedia.be