Ingezonden persbericht


NOC*NSF voorzitter Erica Terpstra overhandigde afgelopen dinsdag als lid van Xandrion inkoopnetwerken een cheque van ¤ 13.300,- aan Right To Play ambassadeur Gert-Jan Liefers. Het indrukwekkende bedrag is te danken aan de succesvolle ledenwerfactie van het inkoopnetwerk.

Op 27 mei werd op Papendal de ledenwerfactie 'teamspelers gezocht' van Xandrion afgesloten. Doel van de actie was om bestaande leden nieuwe leden aan te laten dragen en zo de collectieve inkoopkracht van het hele netwerk verder te vergroten. Voor elk nieuw lid doneerde Xandrion ¤ 100,- aan de Stichting Right To Play. De actie resulteerde uiteindelijk in het indrukwekkende bedrag van ¤ 13.300,-. NOC*NSF voorzitter Erica Terpstra overhandigde dinsdag de cheque aan Right To Play ambassadeur en topatleet Gert-Jan Liefers.

Erica Terpstra pleit voor inkoopsamenwerking in de sport

Sinds 2006 zijn NOC*NSF, Papendal en het Nationale Huis van de Sport te Nieuwegein aangesloten bij het Xandrion inkoopnetwerk om zowel tijd als geld te besparen op inkoopgebied. Hiermee sluiten zij zich aan bij ruim 750 bedrijven en verenigingen uit de horeca, recreatie en sportwereld die via het democratische inkoopnetwerk een enorm inkoopvolume bundelen van vele miljoenen euro's op het gebied van energie, verzekeringen, afvalinzameling, horecagroothandel, dranken, etc. Erica Terpstra juicht deze slimme inkoopsamenwerking in de sport en daarbuiten van harte toe: "Samen sta je sterker en weet je meer. Dat geldt niet alleen voor inkoop maar is juist zo belangrijk in de topsport."

Over Stichting Right to Play
Right To Play komt voort uit Olympic Aid, dat werd opgericht tijdens de Olympische Winterspelen van 1994 in het Noorse Lillehammer. De door oud-schaatser Johann Olaf Koss opgerichte humanitaire organisatie streeft ernaar om alle kinderen ter wereld te laten sporten en spelen.


---

Noot voor de redactie,