Gemeente Leiden

Gemeente Leiden wil duidelijker beeld over mogelijkheden Huis van de Sport

Met betrekking tot het Huis van de Sport was het college van B&W van plan eind april te besluiten de plannen voor het Huis van de Sport een projectstatus te geven. 'Projectstatus' houdt in dat er budget komt om plannen verder uit te werken en om een Europese aanbestedingsprocedure voor te bereiden.

In overleg met de initiatiefnemers (Stuurgroep Huis van de Sport) is deze stap uitgesteld. Het uitstel is nodig om de financiële haalbaarheid van de plannen voor het Huis van de Sport beter te onderzoeken. Het gaat bij het Huis van de Sport om een uniek en innovatief plan. Dat maakt het lastig om de kosten, de risico's en de opbrengsten goed in te schatten.

Er zijn inmiddels verschillende grondexploitatieberekeningen gemaakt, zowel door de initiatiefnemers als door de gemeente. Deze gegevens geven nog geen eenduidig beeld. Een belangrijke vraag is of de opbrengst van de geplande woningbouw en voorzieningen voldoende zal zijn om de gewenste nieuwe sportvoorzieningen te kunnen realiseren.

Wethouder Marc Witteman (Sport) blijft onverminderd enthousiast over de inhoud van het plan en constateert dat er veel maatschappelijk draagvlak voor bestaat. Dat laat onverlet dat het college een duidelijker beeld wil hebben van de financiële haalbaarheid, voordat er gemeenschapsgeld wordt gestoken in de verdere uitwerking. Daarom worden nu marktpartijen geconsulteerd, die belangstelling hebben getoond om het plan te ontwikkelen.

Naar verwachting zal het college vlak na de zomer een besluit kunnen nemen over de voortgang van dit project.

Noot voor de pers:
Nadere informatie:

Fons Delemarre, bureau Communicatie, tel. (071) 516 50 55

Fons Delemarre

Bureau Communicatie gemeente Leiden

(071) 516 50 55 / 06-54 72 58 18

f.delemarre@leiden.nl