Politie Zeeland


---


Z-1089-2008 Rijbewijs kwijt
Omdat uit een blaastest bleek dat hij bijna drie keer teveel had gedronken is vannacht omstreeks 00.57 uur het rijbewijs van een 39-jarige Terneuzenaar ingevorderd.
De man reed over de Vaartwijk in Axel toen hij werd gecontroleerd door politieagenten. Hij moest een blaastest doen met genoemd resultaat.
Z-1090-2008 Keukenbrand in Hulst
Een 86-jarige vrouw is vanmorgen uit haar woning gered door buurtgenoten.
Er was brand in de keuken van haar woning aan de Glacisweg ontstaan waar behoorlijk wat rook bij vrijkwam. De vrouw had een pan op het kookstel staan en door de hitte van de pan heeft een gordijn vlam gevat. De brand is geblust en de brandweer heeft een nacontrole gedaan in de woning. De vrouw is opgevangen door haar zoon die in de buurt woont. De vrouw is niet gewond geraakt.
Z-1091-2008 Geit houdt verkeer op
Op de Provinciale weg N251 in Aardenburg heeft vanmiddag rond 13.30 uur een geitje het verkeer danig opgehouden.
Het geitje had het plan opgevat om een wandelingetje te gaan maken over de N251. (nog een laatste training voor de PZC-familieloop?)
Diverse mensen hebben geprobeerd het beestje te vangen, maar iedere keer als een poging werd gedaan veranderde hij van een 'gewone geit'in een 'rengeit' en ging hij er als een speer vandoor. De sterke arm werd gebeld en na enige tijd lukte het de geit een terrein van de Provincie op te drijven (Of de collega's dat alleen voor elkaar hebben gekregen of met hulp wordt in de mutatie niet vermeld). Daar kon hij of zij gevangen worden. Het beest is overgebracht naar een hondenkennel in de buurt. Daar wacht het op zijn baasje. Die geit zal lekker slapen vannacht na zo'n intensief avontuur.
W-1092-2008 Dief tegengehouden door winkelend publiek
Een 39-jarige Middelburgse vrouw is vanmiddag omstreeks 16.05 uur aangehouden in een parfumerie aan de Lange Delft in Middelburg.
De vrouw probeerde met een geprepareerde tas een aantal flessen parfum uit de winkel mee te nemen zonder te betalen. Helaas was haar tas niet helemaal goed geprepareerd, want het alarm ging af toen zij door de poortjes naar buiten wilde gaan. Door een personeelslid is haar gevraagd om in haar tas te mogen kijken. De vrouw gaf een grote mond en liep de winkel uit. Omdat de vrouw verbaal nogal tekeer ging had het winkelend publiek in de Lange Delft in de gaten dat er wat aan de hand was en een paar mensen posteerden zich om de dievegge heen, zodat zij niet verder kon lopen. Uiteindelijk heeft zij eieren voor haar geld gekozen en is meegegaan terug de winkel in. De vrouw is door het winkelpersoneel overgedragen aan de Zeeuwse politie. Zij is meegenomen naar het bureau waar ze een verklaring heeft afgelegd. Omdat zij als 'veelpleger' bekend staat zit zij nu nog vast. Zij had voor enkele honderden euro's aan parfum in haar tas gestopt.
W-1093-2008 Man neergestoken
Omstreeks 19.40 uur vanavond is een (tot nu toe onbekende) man de receptieruimte van het Asielzoekerscentrum in Middelburg binnengelopen.
Hij viel daar hevig bloedend op de grond. Hulpverleners zijn direct gestart met het reanimeren van de man. Door de inmiddels ter plaatse gekomen politieagenten is de plaats delict met linten afgezet. De neergestoken man is met ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Door getuigen werd een mogelijke verdachte aangewezen. Deze man (ook nog geen gegevens bekend) is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De dienst Forensische Onderzoeken doet op dit moment sporenonderzoek.

Politie Zeeland