Pijnacker-Nootdorp


datum 26 mei 2008

Koninklijke Onderscheidingen voor brandweervrijwilligers Jan van der Meer en Cees Speelman

Burgemeester drs. F.H. Buddenberg reikt op vrijdag 30 mei om 20.00 uur op de brandweerkazerne aan de Julianastraat 12b in Nootdorp twee Koninklijke onderscheidingen uit aan vrijwilligers van de brandweer.

De onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau wordt uitgereikt aan de heer J.W.M. van der Meer uit Nootdorp.
De heer Van der Meer is al 27 jaar actief voor de vrijwillige brandweer van Pijnacker-Nootdorp. Op 1 november 1981 werd hij aangesteld als aspirant brandwacht. Na het volgen van diverse cursussen werd hij vervolgens bevorderd tot brandwacht tweede klasse, brandwacht eerste klasse en op 1 januari 1995 werd hij benoemd tot hoofdbrandwacht. Op 30 mei neemt de heer Van der Meer afscheid van de brandweer.

De onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau wordt uitgereikt aan de heer C.F. Speelman uit Nootdorp.
De heer Speelman is op 1 september 1979 aangesteld als aspirant brandwacht. Na het volgen van de benodigde cursussen werd hij vervolgens bevorderd tot brandwacht tweede klasse, brandwacht eerste klasse en op 1 januari 1992 werd hij bevorderd tot hoofdbrandwacht. Na 29 jaar actief te zijn geweest voor de vrijwillige brandweer neemt de heer Speelman afscheid.

De heren Van der Meer en Speelman hebben met bovenstaande activiteiten een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan het maatschappelijk belang van de gemeente Pijnacker-Nootdorp, met name op het gebied van de veiligheid. Gemeentelijke belangen gingen hierbij vaak boven privé-belang.

Op 30 mei tijdens een afscheidsreceptie van de heren Van der Meer en Speelman van de brandweer worden de onderscheidingen uitgereikt.

Noot voor de redactie,