Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 30 mei 2008

Zaanstreek-Waterland, 30-05-2008

Vrachtwagen rijdt tegen spoorviaduct

Zaandam, 30 mei 2008, 09:16 uur

Een vrachtwagen met aanhanger is vrijdagochtend om 09.15 uur tegen het spoorviaduct op de Heijermansstraat aangereden. Daardoor brak er een stuk aluminium af van de vrachtwagen. Een 55-jarige voetganger die 20 meter verderop liep kreeg het stuk van 20cmfin zijn gezicht en raakte daardoor zwaargewond. Per ambulance is hij overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelde de NS in kennis; de treinen hebben anderhalf uur stapvoets over het viaduct gereden. De schade aan het viaduct is beperkt. De politie verrichtte technisch onderzoek: de aanhanger was 3 cm lager dan het viaduct, maar door een knik in de weg ging het mis.

Oplichter

Purmerend, 29 mei 2008

Donderdagavond maakte een dochter melding bij de politie dat iemand had geprobeerd haar 77-jarige vader op te lichten. Bij de bejaarde man was 's middags aangebeld in de Esdoornstraat door een man die beweerde een kadootje te willen geven. Hij had drie vesten bij zich die over waren van een modeshow voor oudere heren en die konden niet meer verkocht worden. Om in aanmerking te komen voor de 'gratis' kleding ter waarde van800,- moest de oude man wel eerst de vesten even passen. In de woonkamer spraken ze verder met elkaar en toen bleek dat de BTW ter waarde van110,-nog

wél betaald moest worden. Toen de man niet meteen overging tot 'koop', zakte de man in prijs naar 50 euro. Maar de Purmerender wilde er niets meer van weten en werkte de ongeveer 50-jarige man naar buiten. Hij omschreef hem later als blank, groot en keurig gekleed in een grijs pak met stropdas.

Benzinedieven gepakt

Middenbeemster, 29 mei 2008, 20:11 uur

De politie heeft twee Amsterdammers van 29 en 35 jaar aangehouden vanwege het tanken zonder te betalen bij benzinestation Kruisoord aan de A7. De pomphouder zag de doorrijders, noteerde het kenteken en belde de politie. De politie nam positie in langs de snelweg richting Zaandam en ving het tweetal op. De inzittenden konden zich niet legitimeren en bleken beide geen GBA-adres te hebben. De 35-jarige verdachte had geen rijbewijs en was een week eerder nog gepakt voor het rijden in een gestolen auto. De politie nam de auto in beslag en sloot de verdachten na verhoor op. Verder onderzoek wordt gedaan, mogelijk ook door de vreemdelingenpolitie.

Drankrijder de sloot in

Wormer, 29 mei 2008, 21:00 uur

Een 48-jarige man uit Wormer is donderdagavond met zijn auto van de Engewormerringdijk afgereden. De politie ging op de melding af en zag dat de bestuurder onvast ter been aan kwam lopen. De blaastest bevestigde het vermoeden dat de man te veel gedronken had; bijna vier keer zoveel dan is toegestaan. De verdachte beweerde dat hij door een andere auto was aangereden en dat die er vervolgens vandoor was gegaan. Hij had geen rijbewijs bij zich en moest mee naar het politiebureau. Uit de systemen bleek dat de man eerder dit jaar was veroordeeld wegens rijden onder invloed en in zijn proeftijd zat.