Gemeente Hilversum

Samen Bouwen aan Samenwerken

publicatiedatum: vrijdag 30 mei 2008

Hoe kunnen we beter samenwerken bij bouwprojecten en gebiedsaanpak? Dat is de vraag waarop `Hilversum in Gesprek' het antwoord zoekt. Om antwoord te krijgen op die vraag, nodigt `Hilversum in Gesprek' zaterdag 21 juni bewoners en medewerkers van
corporaties/projectontwikkelaars en gemeente uit samen na te denken over hoe de bewoners van Hilversum betrokken willen worden bij bouw- en herstructureringsprojecten.

De uitkomsten van de conferentie én de gesprekken, die gevoerd zijn met opdrachtgevers, projectleiders en bewoners van voormalige en huidige projecten in Hilversum, vormen samen de basis voor een aanbeveling hoe in de toekomst participatie beter vorm kan krijgen. In het rapport `SAMEN BOUWEN AAN SAMENWERKEN' staan de uitkomsten van deze gesprekken.

De conferentie wordt gehouden in het Gemeentelijke Gymnasium aan de Vaartweg 54 in Hilversum. Hilversummers, die geïnteresseerd zijn en graag willen meedenken en meepraten over participatie, zijn van harte welkom. Aanmelden voor de (gratis) conferentie kan op de website Hilversumingesprek (zie link aan de rechterkant van dit scherm. Op die website is ook meer informatie te vinden over `Hilversum in Gesprek' en de conferentie.

'Hilversum in Gesprek' is in het leven geroepen door het college van burgemeester en wethouders, omdat de ervaringen met participatie in Hilversum wisselend zijn.
In `Hilversum in Gesprek' bundelen bewonersverenigingen, corporaties, raadsleden en de gemeente Hilversum hun krachten en gaan samen op zoek naar een nieuwe manier van participatie.