Gemeente Almelo

Zomerkamp voor kinderen dankzij opbrengst 13e 'Nacht', met Jeroen van der Boom en meer


23 april 2008 - Traditiegetrouw kocht wethouder Reiner van Broekhoven het eerste toegangsbewijs voor de Nacht van Almelo, dit jaar met Jeroen van der Boom, Di-Rect en Girls wanna have fun. De opbrengst gaat naar een kinderzomerkamp op Huttenland voor kinderen die niet op vakantie kunnen.

Hans Hoekstra van de 'Nacht', en wethouder Reinier van Broekhoven Hans Hoekstra van de 'Nacht', en wethouder Reinier van Broekhoven

De Nacht van Almelo wordt vrijdag 30 mei voor de dertiende keer gehouden. De organisatie wil het evenement uitbouwen met grotere artiesten, meer sponsoren en meer bezoekers. "Want we zijn toe aan een flinke step up", aldus de ambitieuze voorzitter Hans Hoekstra van de gezamenlijke serviceclubs die het festival organiseren.

Sfeer
Een groter festival betekent meer sfeer in de stad en meer geld voor het goede doel, het Almelo's Kinderfonds. Van de opbrengst van de kaartverkoorp (10 euro per stuk) gaat 20.000 naar een zomerkamp op Huttenland, de rest wordt gedurende het jaar besteed aan andere goede doelen.

Hoger peil
Wethouder Reinier van Broekhoven was maar al te bereid flink in de buidel te tasten voor het eerste kaartje: "We willen onze evenementen op een nog hoger peil brengen, want die zijn belangrijk om mensen zich lekker te laten voelen in onze binnenstad. Investeren in de stad is niet alleen stenen stapelen."

Zie ook:

* Nacht van Almelo