PERSBERICHT

Datum: 7 mei 2008

Programma Sinnewiken is online!

----------
Van 30 mei t/m 21 juni 2008 toert de Sinnewiken-karavaan door Fryslân. In zeven gemeenten wordt het tweedaagse Sinnewikenfestival gehouden, waarbij op een positieve en hippe manier aandacht wordt gegeven aan klimaatverandering en energie. Het festival bestaat uit informatie, entertainment, cultuur en educatie om scholen, bedrijven en burgers een positief handelingsperspectief te bieden: "Wat kun je zelf doen aan de verandering van het klimaat?" De opening van de Sinnewiken is op vrijdag 30 mei in Heerenveen. In Leeuwarden vindt de afsluiting plaats op 21 juni met het 1e Friese Klimaat Neutrale Popfestival. De andere deelnemende gemeenten zijn Smallingerland, Sneek, Achtkarspelen, Tytsjerksterdiel en Opsterland. Het complete programma van de Sinnewiken is op internet te bekijken. Op http://www.sinnewiken.nl/ staan alle onderdelen van dit klimaatfestival vermeld.

De Sinnewiken biedt voor jong en oud een breed en aantrekkelijk programma. Bijvoorbeeld de KlimaatQuiz, een klimaatneutraal smartlappentrio, de Mini Sinneboatrace, theater voor kinderen, informatiemarkt met o.a. alternatieve voertuigen, de Sinnestriel, een waarderingsprijs voor bedrijven die klimaatvriendelijk ondernemen, Ecodesign & Afvalkunst enzovoort.

Tijdens het 1e Friese Klimaat Neutrale Popfestival De Dag van de Dag in Leeuwarden treden bands op uit alle deelnemende gemeenten.

De Sinnewiken is een initiatief van de zeven gemeenten en wordt georganiseerd door de Friese Milieu Federatie. Met het project is een bedrag gemoeid van ongeveer 130.000,-- euro waarvan een deel wordt gedragen door de provincie Fryslân.

Gedeputeerde Anita Andriesen: 'De provincie steunt de Sinnewiken van harte, omdat we hier op een positieve manier en met concrete activiteiten laten zien dat we met elkaar wat kunnen doen tegen de klimaatverandering. Ik zie dit initiatief óók als de aanzet voor een platform van samenwerkende overheden en maatschappelijke organisaties als het gaat om het bij elkaar brengen van ideeën op het gebied van duurzame energie.'

De website http://www.sinnewiken.nl/ wordt regelmatig ververst en aangepast aan de actualiteit.

----------