De Doelen Concertgebouw


Rotterdamse Orgeldagen 2008
Marcussenorgel in de St. Laurenskerk
VR 30 MEI '08 | ST. LAURENSKERK |

ROTTERDAMSE ORGELDAGEN 2008

RODA SYMPOSIUM (VR 30 + ZA 31 MEI 2008)

relevante artikelen:
Rotterdamse Orgeldagen

prijs
normale prijs
EUR 40
Klik hier voor een passe-partout voor alle concerten. bestel nu!
RODA Symposium

-
Van 30 mei t/m 7 juni vindt in Rotterdam de eerste editie plaats van de Rotterdamse Orgeldagen (RODA), een zinnenprikkelend festival waarin de koning der muziekinstrumenten met zijn indrukwekkende repertoire geëerd wordt.

RODA Symposium
In navolging van eerdere succesvolle orgelsymposia vindt tijdens de Rotterdamse Orgeldagen wederom een orgelsymposium plaats in de Doelen en in de Laurenskerk: bedoeld voor kenners, liefhebbers, nieuwkomers en professionals uit de orgelwereld.

Ditmaal worden de activiteiten over liefst twee dagen verspreid. De eerste dag wordt er door een panel van specialisten, onder leiding van Cynthia Wilson, bespiegeld en gediscussieerd over onder meer de relatie tussen organist, stad en samenleving.

De tweede dag kan er ook actief worden geparticipeerd door bezoekers. Leo van Doeselaar heropent het symposium met een key-note. Er worden, wederom onder leiding van Cynthia Wilson, meerdere paneldiscussies georganiseerd en een open mic geeft iedereen de gelegenheid zijn of haar zegje te doen voor een relevant en belangstellend publiek.

Uitgebreide workshops worden door professionals van binnen én buiten de orgelwereld verzorgd: deze vallen uiteen in marketing&fundraising en concertprogrammering. Daarnaast is het mogelijk een speed date aan te vragen met specialisten uit verschillende vakgebieden, zoals bijvoorbeeld Ellen Overweel van het Prins Bernard Cultuurfonds.

Op deze wijze hoopt de organisatie het professionele orgelnetwerk te versterken en een vernieuwende impuls te geven aan de orgelwereld, zowel qua programmering als op het gebied van marketing en acquisitie. Bovendien zal Rotterdam zich wederom profileren als innovatieve orgelstad.

Dag 1: vrijdag 30 mei 2008, van 14.00 tot 16.00 uur in de St. Laurenskerk
Dag 2: zaterdag 31 mei 2008, van 10.00 tot 16.30 uur in de Doelen Een entreebewijs voor het symposium biedt toegang voor beide dagen.
-
Dit symposium maakt deel uit van de Rotterdamse Orgeldagen 2008.
-
www.rotterdamseorgeldagen.nl

---