Ingezonden persbericht

Op vrijdag 30 en zaterdag 31 mei 2008 zal -RAYS interactive laser installation- worden gepresenteerd in 11, Post CS. RAYS is 2de versie van een werkelijk revolutionair interactief muziek- en beeldinstrument van media kunstenaar Raymond Deirkauf. Het publiek maakt elektronische muziek en stuurt visuals aan door beweging in een regen van 64 lasers.

De laser staan verticaal opgesteld op een oppervlakte van 25 vierkante meter. De muziek bestaat uit een veranderende elektronische set van ruim één uur geproduceerd door producers Patrice Bäumel, Nuno dos Santos & Jarno. Het resultaat is een spectaculaire eenheid van muziek en visuals gegenereerd door het publiek, binnen een in tact blijvende muziekcompositie. Beeld en geluid corresponderen geheel met het ritme en de beweging van de gebruikers. Op elke actie volgt een muzikale en beeldende reactie.

Raymond Deirkauf presenteerde in 2005 al een eerste versie van een interactief laser instrument bestaande uit 25 lasers dat 1 track aanstuurde. Deze installatie was toen al baanbrekend. Zijn fascinatie voor lasers en techniek bracht hem tot de doorontwikkeling van RAYS met een wederom verbluffend resultaat.

Rays is tot stand gekomen i.s.m. BEYOND EXPRESSION, productiehuis en lab voor innovatieve media projecten.

Datum: vrijdag 30 en zaterdag 31 mei 2008
Locatie: 11, Oosterdokskade 3-5 Amsterdam
Tijd: 18.00u - 23.00u
Entree: gratis



Ingezonden persbericht