Ingezonden persbericht


Media alarm -- persconferentie

Oscar Pistorius: De snelste man zonder benen

EMMELOORD, THE NETHERLANDS--(Marketwire - May 29, 2008) -

Wie: Nu en dan is er iemand die wat we als normaal aanvaarden in vraag stelt en de wereld dwingt te revalueren hoe de regels opgesteld worden. Oscar Pistorius uit Pretoria, Zuid-Afrika, is zo iemand. De 21-jaar oude -- een dubbel geamputeerde zonder de fibula in beide benen - is de houder van Paralympische wereldrecords in de 100m, 200m en 400m sprint. Op de koolstofvezel voeten van Ossur, Cheetahs genaamd, rent hij tijden bijeen die snel genoeg zijn om de gouden medaille te behalen in de vrouwen 100m, 200m en 400m sprint op de laatste Olympische Spelen, en hij zou het potentieel hebben de Olympische tijden bij de mannen te kunnen kloppen.

Op 26 maart 2007 voerde het IAAF een reglement in dat "technische hulpstukken" verbiedt en op 14 januari 2008 ontnam de organisatie Mr. Pistorius het recht te dromen, door te verklaren dat hij een voordeel had over gezonde atleten. Op 16 mei 2008, echter, heeft het Sport Arbitragehof dit verbod opgehoffen en vandaag kan hij opnieuw deelnemen in IAAF gesanctioneerde wedstrijden. In het voorbije jaar heeft hij het grootste deel van zijn tijd gewijd aan het gevecht voor dat recht en nu moet hij zo hard mogelijk gaan trainen.

Waarom: Oscar Pistorius gelooft dat hij zich kan kwalificeren voor het Zuid-Afrikaanse Olympische team, indien niet dit jaar, dan in 2012. In beide gevallen kunnen we ons eraan verwachten hem te zien in Peking deze zomer. Mr. Pistorius zal deelnemen in het gezelschap van andere geamputeerde atleten, inclusief Ossur teamleden Marije Smits en Annette Roozen die ook geloven dat zij een leven kunnen leiden zonder beperkingen.

Wat: De Open Nederlands kampioenschap atletiek voor Gehandicapten (www.avnop.nl) heeft de eer Oscar Pistorius voor te stellen aan Nederland; en Mr. Pistorius kijkt er naar uit vragen te beantwoorden.

Wanneer: Vrijdag, 30 mei tussen 14:00 en 15:00

Waarbij: Athletics Club avNOP
Banterweg 2
Emmeloord



Ingezonden persbericht