Politie Gelderland-Midden

Toezicht en handhaving rond Zeumerense Gat

Publicatiedatum: 30-5-2008 23:34:34

De politie in de unit Noord heeft vrijdagmiddag en -avond 30 mei rond recreatiegebied Zeumeren op verschillende locaties een grote verkeerscontrole gehouden. "Met deze controle willen we niet alleen een signaal afgeven op het gebied van de verkeersveiligheid, maar ook daadwerkelijk mensen bewust maken van de risico's die ze kunnen lopen in het verkeer. Daarnaast willen we hen bewust maken van hun eigen gedrag en hoe ze daarmee de veiligheid in het verkeer kunnen beïnvloeden", aldus de gebiedsagent.

De controle werd voor het tweede achtereenvolgende jaar door de gebiedsagent georganiseerd. Daarvoor bracht hij zo'n 35 mensen op de been. Onder hen - naast politiemensen uit de unit - toezichthouders van de gemeente Barneveld en de recreatiegemeenschap Veluwe. Daarnaast waren studenten van de politieopleiding bij de controle aanwezig, medewerkers van het regionale Verkeershandhavingsteam en een aantal vrijwillige politieagenten. Zij controleerden langs de Garderbroekerweg/Oude Goorderweg; op de carpoolplaats langs de Baron van Nagellstraat/Zeumerseweg; op de kruising
Zeumerseweg/Elzenkamperweg en Zeumerseweg/Blotenkamperweg en omgeving. Motorrijders selecteerden verkeersdeelnemers voor de controle, naast alle passanten die ook nog werden gecontroleerd.

Resultaat
In totaal zijn er op de verschillende locaties 151 boetes uitgedeeld. Voor het niet dragen van de autogordel (46 boetes); het niet kunnen tonen van een rijbewijs (32 boetes); snelheidsovertredingen (20, hoogst gemeten snelheid 102 kilometer) en een te hoog vermogen van bromfietsen (13 boetes). In totaal 20 boetes werden uitgedeeld (4 voor elke overtreding) voor niet leesbare kentekens, het niet bezitten van een rijbewijs, het niet handsfree bellen, het niet kunnen tonen van een kentekenbewijs en het negeren van een gesloten verklaring. Zeven bestuurders zijn beboet voor het rijden onder invloed van alcohol (hoogst gemeten waarde 695 ug/l). Twee boetes zijn uitgedeeld voor een niet (goed) vastgemaakte helm. Verder is er bekeurd voor een niet verzekerde auto, geen kentekenplaat voor een bromfiets, een niet verzekerde bromfiets, onnodig (licht- of geluids)signalen geven, het negeren van een rood verkeerslicht en overige verkeersovertredingen (als gevaarlijk rijgedrag, ongelijke kentekens, een defecte uitlaat, losliggende lading, meer passagiers dan gordels in de auto en rijden met een ongeldig rijbewijs).

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden | Harry Munniksma
026 376 3050

---