Gemeente Schiedam


April

Bijzondere Cobra-excursie naar Denemarken

28 april 2008

Cobra, het lokdoosje van Jutland schreef Cobrakenner en kunstrecensent van het dagblad Trouw, Cees Straus, een aantal jaren geleden over dit deel van Denemarken. Nu het in 2008 60 jaar geleden is dat Cobra werd opgericht (in 1948 door kunstenaars uit Copenhagen, Brussel, Amsterdam) wordt er in samenwerking met de Vereniging Vrienden van het Stedelijk Museum Schiedam door reisorganisatie de Gouden Engel een uitgebreide rondreis door Denemarken georganiseerd. Een reis die niet alleen voor Cobra-minnaars interessant is, maar ook voor liefhebbers van Deense (en Duitse) kunst en cultuur.

Deze reis per luxe touringcar gaat plaatsvinden van 31 mei tot 9 juni 2008. Op het programma staan bezoeken aan musea in onder andere Herning, Silkeborg, Århus en Aalborg. Ook worden musea in en om Kopenhagen bezocht, waaronder Louisiana, Worpswede-D (voormalige kunstenaarskolonie) en Seebüll-D (Nolde-museum). De thematische begeleiding van deze reis is in handen van Cees Straus. De Schiedamse kunsthistorici Julia Snikkers en Ineke Hagen zorgen voor de algemene en kunsthistorische begeleiding. Een toelichting op het programma kunt u vinden op de websites van het Stedelijk Museum Schiedam en de Gouden Engel.

Kosten excursie Denemarken

Deze COBRA-reis kost 1490,- inclusief 9 overnachtingen in prima hotels, met verblijf in een 2-persoonskamer met douche/wc, 9 keer ontbijt en 4 diners ( 100 korting voor Vrienden).

Meer informatie is te vinden op de website van het museum ( www.stedelijkmuseumschiedam.nl) of via mevrouw Ebbens, secretaris van de Vereniging Vrienden, tel. 010 4707237