Rijksvoorlichtingsdienst


Koningin en prinses mÁxima bij holland festival

Hare Majesteit de Koningin is zaterdag 31 mei aanwezig bij de officiële opening van het 61ste Holland Festival in de Stadsschouwburg in Amsterdam. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Màxima der Nederlanden bezoekt op zondag 22 juni 2008 de slotavond van het festival in Koninklijk Theater Carré.

De Koningin ziet de voorstelling Happy Days, een stuk van Samuel Beckett. Deze apocalyptische versie van Becketts werk, waarin een vrouw van middelbare leeftijd tot haar middel in het zand zit, wordt geregisseerd door de Deborah Warner en gespeeld door de Ierse actrice Fiona Shaw.

Prinses Màxima is tijdens de slotavond aanwezig als eregast. Zij bezoekt de voorstelling La Pasión segùn San Marcos van de Argentijnse componist Osvaldo Golijov. In dit onconventionele passiewerk uit Latijns-Amerika verenigt Golijov verschillende muziekstijlen uit tal van culturen, van Westers klassiek vioolspel tot Amerikaanse gospel, van Zuid-Amerikaanse new tango tot Spaanse flamenco. De teksten komen ondermeer uit het evangelie van Marcus. De passie wordt uitgevoerd door het vijfenvijftig koppig Schola Cantorum de Venuzuela.

Noot aan redacties (