Frugi Venta (Groenten en Fruit Handelsplatform Nederland)


20-05-2008
Meldt vacatures bij eerste job-dag Poolse werknemers

Op zaterdag 31 mei organiseren CNV en de uitzendbranche Poolse werknemers in Boxtel de eerste banen- en infodag. De organisaties willen Poolse arbeiders aan een baan helpen met goede arbeidsomstandigheden. Bedrijven die vacatures hebben kunnen dit melden bij CNV Bedrijven Bond.

"Poolse arbeidskrachten verrichten hun werkzaamheden nog te vaak onder schrijnende omstandigheden. Veel Polen verdienen minder, arbeidscontracten zijn niet in orde en de huisvesting evenmin", aldus Maarten Bos van CNV Hout en Bouw.
De job-dag is niet alleen bedoeld om de Poolse werknemers aan fatsoenlijk werk te helpen. Goede arbeidscontracten moeten tevens oneerlijke concurrentie verminderen. "Werkgevers moeten steeds vaker concurreren met niet-bonafide bedrijven. Wij willen daar een einde aan maken door ervoor te zorgen dat Poolse werknemers bij fatsoenlijke werkgevers aan het werk gaan", stelt uitzendorganisatie OTTO Work Force.
Tijdens de banendag krijgen werknemers teven informatie over regelgeving, wonen en onder ander opleidingen.

Locatie
De banendag start op 31 mei om 11.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Locatie: Tijdvert 2, Boxtel. Organisaties die betrokken zijn bij de banen- en infodag zijn CNV, Hout en Bouw Bond (HBB), BGA Nederland, OTTO Work Force en Aannemersfederatie Bouw & Infra Nederland. Meer informatie is verkrijgbaar bij Ineke van Oostveen (i.vanoostveen-roepers@cnv.net of 06 51 601973).