Gemeente Zaltbommel


Open dag nieuwe gemeentewerf Zaltbommel 20 mei 2008 Open dag nieuwe gemeentewerf Zaltbommel

Op zaterdag 31 mei aanstaande organiseert de gemeente Zaltbommel een open dag op de nieuwe Zaltbommelse gemeentewerf aan de Rondweg in Gameren. De dag ervoor opent wethouder Kees Zondag de nieuwe werf.

Geïnteresseerden kunnen op zaterdag 31 mei van 11:00 uur tot 15:00 uur binnenlopen op de nieuwe gemeentewerf aan de Rondweg 25 in Gameren. Tijdens de open dag worden er rondleidingen gegeven door de medewerkers van de buitendienst. De bezoekers krijgen een beeld van de werkzaamheden die worden verricht. De medewerkers zorgen onder andere voor het onderhoud van de wegen, het groen, het water en de riolering, maar ook het organiseren van de gladheidbestrijding en het opruimen van zwerfvuil. Tevens kunnen de bezoekers tijdens de open dag naar een fototentoonstelling over de gemeentewerf. De tentoonstelling laat sfeerbeelden zien van zowel de oude als de nieuwe situatie. Voor de kleinsten is er een luchtkussen en een kleurwedstrijd met een leuke hoofdprijs.

Vrijdag 30 mei opent wethouder Kees Zondag de nieuwe gemeentewerf. In augustus 2007 is gestart met de bouw van de nieuwe gemeentewerf en sinds half april is de nieuwe werf in gebruik. Tot voor kort was de gemeentewerf verdeeld over vier locaties, namelijk Brakel, Bruchem, Kerkwijk en Zaltbommel. De oude locaties van de gemeentewerven komen vrij door de komst van de nieuwe gemeentewerf. Het werken vanuit één locatie maakt het organisatorisch een stuk eenvoudiger, daarnaast verkeren de bestaande gebouwen in een zeer slechte toestand. De nieuwe werf is vernieuwend door de warmte en koude opslag in de bodem. Deze natuurlijke bronnen worden gebruikt voor de verwarming en koeling van het kantoor. Dit past binnen de ambitie van de gemeente Zaltbommel om een bijdrage te leveren aan het klimaat.
Geplaatst op: 20 mei 2008