Grote pioenenshow bij Kasteel Keukenhof

21/05/2008 12:01

Stichting Kasteel Keukenhof

LISSE - Voor de derde keer in successie zal bij het kasteel Keukenhof in Lisse een grote pioenenshow worden gehouden. Een weergaloos mooi evenement waarbij een enorme variatie aan pioenen wordt getoond en waar opnieuw zal blijken dat er vele tientallen soorten en cultivars zijn. Van klein tot enorm groot. En in alle mogelijke kleuren. Voor de consumenten is de show op 31 mei en 1 juni van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Voor de mensen uit het vak is dat al eerder, namelijk vanaf 28 mei tot en met 30 mei. Dan vindt ook de keuring door een gespecialiseerde keuringscommissie plaats.

Volgens Joop Warmerdam, woordvoerder van de organisatie, zullen veel kwekers aan deze show deelnemen en worden alle ingezonden pioenen onder leiding van de bekende arrangeur Margriet van Dam in schitterende bloemstukken verwerkt. "de show word gehouden in de schitterende ambiance van de 17e eeuwse Frederik's Hof rond het Zwitsers speelhuis. Zoals het er nu naar uit ziet, zullen meer dan honderd verschillende variëteiten worden geshowd. En dat dan in de allerbeste kwaliteiten, want de inzendingen worden ook gekeurd en natuurlijk is iedereen er op uit om hoog te scoren".

Warmerdam vertelt ook dat er nog meer elementen zullen bijdragen aan twee uiterst sfeervolle publieks pioendagen op 31 mei en 1 juni. "Inderdaad. Op beide dagen kan ook onder het genot van een hapje en drankje worden genoten van sfeervolle live muziek. En natuurlijk is er ook nog de schitterende omgeving van kasteel Keukenhof die veel kijkplezier te bieden heeft." Ook de creatievelingen onder ons kunnen overigens tijdens de show het hart flink ophalen. Warmerdam: "Door Ellen van Randeraat worden tijdens de publieksshow schilder-workshops gehouden met uiteraard bloemen en in het bijzonder pioenen als onderwerp. Het deelnemen aan zo'n workshop kost slechts twintig euro en daar is het materiaal dat nodig is bij inbegrepen. Als men hier aan wil deelnemen is het om organisatorische redenen wel noodzakelijk dat men zich vooraf meldt. Dat kan via het e-mail adres randeraat@lycom.com. Warmerdam spreekt de hoop uit dat deze derde aflevering van de pioenenshow veel publieke belangstelling zal ondervinden mede als basis van het voornemen om de show in de volgende jaren verantwoord verder uit te bouwen. Wat die belangstelling betreft kan men in geval al rekenen op de komst van de deelnemers aan de 31ste Rabobank Fietsdag, want een bezoek aan de show is bij die rit inbegrepen".

De toegangsprijs voor de publieksdagen op 31 mei en 1 juni bedraagt vijf euro per persoon. Kinderen tot en met zes jaar kunnen (onder begeleiding) gratis naar binnen en voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar geldt een toegangsprijs van euro 2,50. Het parkeren voor het bezoeken van de pioenenshow is gratis. De openingstijden op beide dagen is van 11.00 tot 17.00 uur.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.