Eerste Biologische kaaswinkel Nederland: 31 mei in Hindeloopen geopend

22/05/2008 13:04

World Wide Cheese

Biologische producten krijgen steeds meer de aandacht en de consument blijkt meer en mee bereidt om biologische producten op haar boodschappenlijstje te zetten. Het aandeel "bio"in de supermarkten neemt gestaag toe. Landelijk zijn er verschillende initiatieven om biologische producten nog verder onder de aandacht te brengen. In de huidige marktsituatie overstijgt de vraag het aanbod. Vooral is er belangstelling voor biologische melk. Rouveen kaasspecialiteiten uit Rouveen trekt hard aan de melk kar om veehouders te laten om schakelen naar bio en belonen deze veehouders met een extra melkpremie.

Aan de afzet van biologische producten wordt voortdurend gewerkt. Zo wordt er op 31 mei a.s. 12.00 uur door de Wethouder van Nijerfurd de eerste biologische kaaswinkel van Nederland in het stadje Hindeloopen, Buren 9 geopend. De kaaswinkel krijgt de ludieke naam mee "Kaas bij de Buren"Hindeloopen leent zich in het zomerseizoen uitstekend om Nederlandse - en ook nog eens biologische kaas onder de aandacht te brengen van de Nederlandse en buitenlandse consument. Voor genodigde wordt opening afgesloten met een biologische lunch in het restaurant Kalf & Co, op de Klaverstraat in Hindeloopen.





http://www.worldwidecheese.nl