ProRail

Persbericht

23-05-2008

Almelo Verdiept opengesteld op Dag van de Bouw

Op 31 mei 2008 wordt in heel Nederland voor de derde keer de Dag van de Bouw (www.dagvandebouw.nl) gehouden. Op deze dag worden weer veel interessante bouw- en infraprojecten opengesteld worden voor het publiek. Ook het spoorproject Almelo Verdiept opent deze dag haar deuren tussen 10.00 en 16.00 uur.
Bezoekerscentrum Bornerbroeksestraat
Bezoekers zijn van harte welkom in het bouwbureau van Almelo Verdiept aan de Bornerbroeksestraat 169 te Almelo (tegenover bejaardencentrum De Koppel). In het bezoekerscentrum staan medewerkers van ProRail en aannemer van Hattum en Blankevoort klaar om de bouwwijze van Almelo Verdiept toe te lichten. Ook wordt er een film getoond over de werkzaamheden tot nu toe. Medewerkers van de Gemeente Almelo geven, vooruitlopend op een grote informatieavond in het najaar, alvast een vooruitblik naar de toekomstige wegenstructuur rondom het verdiepte spoor.

Een kijkje op de bouwplaats
Binnen de bouwhekken is een aantal locaties ingericht waar bezoekers een kijkje kunnen nemen bij de werkzaamheden. Projectmedewerkers zijn aanwezig om meer te vertellen over de manier van werken en de stand van zaken van het project, bijvoorbeeld: Waarom staat er water in de bak? Of wat doen die mannen in duikerpakken nu toch in dat water? Bij het bezoekerscentrum kan informatie worden opgehaald over de bouwmethode van Almelo Verdiept, aangevuld met interessante âweetjesâ over het project en is de route naar de kijklocaties aangegeven.

Speciale aandacht voor kinderen: prijsvraag
Naast drinken en wat lekkers is er voor de kinderen een aantal leuke activiteiten georganiseerd op het terrein voor het bezoekerscentrum. Verder kunnen kinderen tot 12 jaar tussen 10.00 en 13.30 uur meedoen aan een prijsvraag. De kinderen mogen raden hoeveel kilo beton de aannemer nodig heeft om Almelo Verdiept te bouwen. Omstreeks 14.30 vindt de prijsuitreiking plaats.