Gemeente Bodegraven

Esto's 41e JeugdOlympiade

Op zaterdag 31 mei en zondag 1 juni vindt er bij Voetbalvereniging Esto weer de traditionele JeugdOlympiade plaats als afsluiting van het voetbalseizoen. Deze happening wordt al weer voor de 41e keer met veel succes georganiseerd door het J.O.C. (de Jeugd Ontspanning Commissie). Vorig jaar werden er maar liefst 170 kinderen vermaakt door de vrijwilligers van Esto. Dit jaar wordt er zelfs rekening gehouden met meer dan 180 kinderen!

Esto's JeugdOlympiade staat dit jaar volledig in het teken van de Olympische Spelen. Tijdens de opening van de Olympiade, zo rond 09.00 uur, zullen o.a. wethouder G.W. van Veelen en voorzitter Rene Sinke een toespraak houden c.q. de officiële opening verrichten.

Vele activiteiten worden er weer georganiseerd waaronder het altijd spannende "levend tafelvoetbal", het niet meer weg te denken touwtrekken en voor de oudere kinderen de inmiddels "beruchte en spectaculaire" survival in Reeuwijk. Natuurlijk ontbreekt ook dit jaar niet het traditionele penaltyschieten waarvoor een ieder altijd al weken van te voren in training gaat om een goed resultaat te behalen tegen een bekende keeper (vorig jaar nog Sander Boschker van FC Twente). Dit jaar heeft de organisatie de Ajax keeper Dennis Gentenaar weten te strikken om naar Bodegraven te komen. Gentenaar speelde het grootste deel van zijn carrière voor NEC. Na 10 jaar koos hij voor een reserverol bij het Duitse Borussia Dortmund waar hij een jaar bleef. Hierna vertrok hij naar Ajax waar hij afgelopen seizoen 5 keer in actie kwam in de hoofdmacht van Ajax.

De penaltyfinale staat gepland op 1 juni om 14.15 uur. Iedereen is welkom op het voetbalcomplex van Esto aan de Kievitsheuvel 1 om deze afsluitende finale zelf mee te beleven.