Bouwend Nedederland

Dag van de Bouw staat als een huis
27-05-2008

Het weer is de enige onzekere factor voor de organisatie van de derde editie van de Dag van de Bouw. Voor de rest staat het evenement als een huis. Op zaterdag 31 mei gaan om tien uur de hekken open van maar liefst 240 bouwprojecten, verspreid over heel Nederland. Die dag kan het publiek tot 16.00 uur kennismaken met de vele, vaak boeiende of verrassende aspecten van de bouw.

De bouw- en infrabedrijven vormen een sector van belang voor de economie in Nederland.
De bedrijfstak kent een jaaromzet van zo'n 60 miljard euro en speelt een vitale rol op het gebied van wonen, werken, recreëren, milieu en mobiliteit. In de bouw en infra werken circa 500.000 mensen in uiteenlopende functies.

De Dag van de Bouw loopt al drie jaar, als onderdeel van de imagocampagne `De bouw maakt het' van Bouwend Nederland en de aangesloten bedrijven. Een open dag is voor de bouw de mogelijkheid bij uitstek om het publiek kennis te laten maken met het vakmanschap, de innovaties en opleidingen in de bouw en infra. Bedrijven vertellen er bovendien graag over.

Meer over de Dag van de Bouw leest u in het nieuwe nummer van Podium. Ook kunt u kijken op de speciale website www.dagvandebouw.nl.