Warchild


Kom 31 mei naar park Schothorst in Amersfoort!
2008 Wordt het jaar waarin jongeren bewust bezig zijn met elkaar en met anderen. Op 31 mei 2008 vindt in park Schothorst Festival Watt!? plaats. Het is een festival voor alle jongeren uit Amersfoort en omgeving, waar iedereen zichzelf kan zijn en verschillende jongerenculturen samen komen om muziek, dans sport, kunst en cultuur te beleven. Festival Watt!? wordt georganiseerd door Young Vision, een onafhankelijk en zelfstandig jongerenplatform in Amersfoort.

Omdat het belangrijk is dat jongeren zich op een positieve manier belangeloos inzetten voor minder bedeelden in de wereld, steunt Festival Watt!? door middel van verschillende acties War Child. War Child gebruikt de kracht van creativiteit en sport om de psychologische en sociale ontwikkeling en het welzijn van oorlogskinderen te versterken. Festival Watt!? gebruikt de kracht van creativiteit en sport om jongeren plezier te laten hebben, maar ook om hen duidelijk te maken dat niet iedereen hetzelfde is, dat iedereen andere bijzondere kanten en talenten heeft.

Middelbare scholen en War Child
Naast verschillende acties tijdens het festival, organiseert Festival Watt!? samen met Amersfoortse middelbare scholen al voorafgaande aan het evenement acties voor War Child. In december 2007 en januari 2008 voeren vijf middelbare scholen in Amersfoort actie voor War Child. Docenten en leerlingen van het Stromenland locatie Muurhuizen, het Vathorstcollege, het Farelcollege, de Baander en klas 3 VMBO van Mulock 2000 ook een inzamelingsactie voor War Child organiseren allemaal op hun eigen manier een inzamelingsactie; de ene school heeft een actiedag, de een andere school een hele actieweek. De leerlingen zetten zich vol enthousiasme in voor War Child!

Op 31 mei 2008 wordt tijdens Festival Watt!? bekend gemaakt welke school het meeste geld ophaalt. De school die het meest geld ophaalt per jongere die deelgenomen heeft aan de actie, wint een schoolfeest! Dat schoolfeest is leuk, maar dat is niet het hoofddoel, een leerling van het Vathorstcollege: "We hoeven toch niet te winnen!? Als we maar ons best doen voor War Child!".

Meer weten over Festival Watt!? kijk dan op www.festivalwatt.nl .