Ministerie van Defensie

27-05-2008 13:39

OPEN DAGEN KONINKLIJKE LANDMACHT IN OIRSCHOT

De Koninklijke Landmacht opent dit jaar haar deuren op zaterdag 31 mei en zondag 1 juni op de Ruyter van Steveninckkazerne in Oirschot. Dit jaar staat het thema innovatie centraal.

Dit is niet zonder reden. Militairen zijn goed getrainde professionals die beschikken over het modernste materieel. Defensie gaat voorop in de nieuwste ontwikkelingen om op alle niveaus snel, flexibel en doeltreffend inzetbaar te zijn. De Landmacht is dit weekend als eerste van de krijgsmachtonderdelen aan de beurt om dit te laten zien.

Aan de hand van de demonstraties krijgt de bezoeker een beeld van het huidige optreden van de landmacht. Ook wordt het huidige en toekomstige materieel van de landmacht tentoongesteld zoals de Bushmaster en de Fennek.

Daarnaast is er aandacht voor de inzet in Afghanistan. In twee nagebouwde compounds wordt het verschil zichtbaar gemaakt tussen hoe militairen woonden en werkten tijdens vroegere missies en hoe dat nu het geval is bij de huidige missie in Uruzgan.

Radio Veronica verzorgt live uitzendingen vanaf de kazerne en voor de kinderen is er een speciaal sport en spel programma. Verder laten boksers en een schutter van de Defensie Topsport Selectie zien wat ze kunnen.

Bezoekers zijn welkom tussen 09.00 en 17.00 uur. De toegang is gratis. Vanaf NS-station Eindhoven rijden pendelbussen naar Legerplaats Oirschot. Bezoekers die met eigen vervoer komen, worden opgevangen op centrale parkeerplaatsen en vanaf daar met pendelbussen naar de kazerne gebracht.

Kijk voor meer informatie op www.landmacht.nl.

Gerelateerde links:
Open Dagen 2008