Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Toekomstfestival voor Kralingen-West

Op zaterdag 31 mei vindt in park De Nieuwe Plantage het Toekomstfestival voor Kralingen-West plaats. Dit festival is een initiatief van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk en Woningbedrijf Rotterdam waarin ze hun toekomstplannen voor de komende tien jaar bekend maken.

Bewoners van Kralingen-West kunnen van 13.00 tot 17.00 uur terecht in park De Nieuwe Plantage voor het Toekomstfestival. De hele middag zullen bijzondere tijdmachines zich door de wijk manoeuvreren. Sabrina, het orakel van Kralingen-West, is in het park aanwezig en spreekt zich uit over de toekomst van de wijk. Voor de kinderen zijn allerlei op de toekomst gerichte activiteiten georganiseerd. Deze activiteiten worden uitgevoerd door Thuis Op Straat en Circus Rotjeknor. Uiteraard zijn er voor de bezoekers hapjes en drankjes. De toegang en deelname aan de activiteiten zijn gratis, dus laat deze kans om een blik in de toekomst van Kralingen-West te werpen niet voorbij gaan!

Met dit evenement maken deelgemeente Kralingen-Crooswijk en het Woningbedrijf Rotterdam hun toekomstplannen voor een veelzijdig Kralingen-West aan de inwoners bekend. Hierover zijn al eerder een enquête gehouden, nieuwsbrieven verspreid en informatiebijeenkomsten georganiseerd. De deelgemeente en Woningbedrijf Rotterdam hebben voor deze wijkvisie veel gebruik gemaakt van bewonersparticipatie.