ProRail

Persbericht

28-05-2008

Spoorwerkzaamheden Deventer-Rijssen en Deventer-Zutphen

In opdracht van ProRail werken komend weekeinde diverse aannemers aan het spoor tussen Deventer en Rijssen en tussen Deventer en Zutphen. Door de werkzaamheden is er op 31 mei en 1 juni geen treinverkeer mogelijk. NS zet tussen Deventer en Rijssen bussen in en reizigers tussen Deventer en Zutphen reizen per trein om via Apeldoorn. Werkzaamheden Deventer
Op het spooremplacement in Deventer vinden het gehele weekend onderhoudswerkzaamheden plaatst aan de bovenleiding en aan diverse wissels.

Werkzaamheden Rijssen
Van vrijdag 30 mei (23:30) uur tot en met maandag 2 juni (07:00 uur) wordt op het spooremplacement Rijssen, ter hoogte van de Molenstalweg en de Stationsdwarsweg, het ballastgrind vernieuwd. In verband met deze werkzaamheden is de overweg Dannenberg tussen zaterdag 31 mei 00:00 uur en maandag 2 juni 05:00 uur afgesloten voor het wegverkeer.

Werkzaamheden tussen Deventer en Wierden
Op diverse locaties aan het spoor tussen Deventer en Wierden wordt van zaterdag 31 mei tot en met maandag 2 juni het ballastgrind op goede hoogte gebracht en het inspectiepad verbeterd. Tussen Rijssen en Wierden vinden de werkzaamheden alleen in de nacht plaats waardoor treinverkeer tussen Rijssen en Wierden wel mogelijk is. Tussen Deventer en Rijssen werkt de aannemer zowel overdag als âs nachts.

ProRail heeft direct omwonenden rondom de werklocaties geïnformeerd over de werkzaamheden via een brief.

Gevolgen voor het treinverkeer
Om de aannemers veilig te kunnen laten werken, rijden er op zaterdag 31 mei en zondag 1 juni geen treinen tussen Deventer en Rijssen en tussen Deventer en Zutphen. NS zet tussen Deventer en Rijssen bussen in en reizigers tussen Deventer en Zutphen reizen per trein om via Apeldoorn.
Reizigers kunnen voor exacte informatie over de gevolgen voor hun reis www.ns.nl raadplegen of bellen met 0900-1475 (⬠0,35 per minuut). Ook NOS Teletekst pagina 754 geeft actuele informatie.