Gemeente Boarnsterhim


Feestelijke dag rond visplekken strekdam Waterfront Grou op zaterdag 31 mei

Zaterdag 31 mei 2008 worden de visplekken op de nieuwe strekdam in het Waterfront in Grou geopend. De bijzondere openingshandeling wordt verricht door wethouder AnneJochum de Vries van de gemeente Boarnsterhim om 11.00 uur.
Bij de aanleg van de strekdam in het Waterfront zijn ook een aantal visplekken op de dam gerealiseerd. De visplekken zijn tot stand gekomen in nauw overleg met de hengelsportvereniging Idaarderadeel. De realisatie van de visplekken is voor de hengelsportvereniging aanleiding om deze feestelijk en op spectaculaire wijze te openen. De hengelsportvereniging heeft de opening aangegrepen om op en rond de strekdam een dagvullend programma rond het thema sportvissen te organiseren. Voor de liefhebbers van vissen is een bezoek aan Grou deze dag een `must'. Natuurlijk is er ook veel te zien, te leren en te doen voor al die mensen die minder affiniteit met sportvissen hebben.

Zo wordt op 31mei op en rond de strekdam een grote hengelsportmarkt georganiseerd. Bezoekers kunnen hengelsportartikelen kopen bij de aanwezige speciaalzaken en er is een informatiemarkt met demonstraties over karper-,snoekbaars- en witvissen. Er zijn visboten met geavanceerde visapparatuur waarmee bezoekers een tochtje kunnen maken. Ook is een beroepsvisser aanwezig die voorlichting geeft en demonstraties palingroken verzorgt. Medewerking wordt eveneens verleend door de Hengelsportfederatie Fryslân, de karperstudiegroep regio Fryslân en het Roofvis Team. De organisatie is in handen van de hengelsportvereniging Idaarderadeel.

U bent van harte welkom op 31 mei bij de opening (11.00 uur) van de visplekken op de strekdam aan de Blikpôle (Prinses Wilhelminastraat) en tijdens de hengelsportmarkt.