Ingezonden persbericht

Tijdens Damen Speedtrophy Races op 31 mei en 1 juni
SMA brengt Bikers Cup naar Assen

De SMA heeft voor de komende Damen Speedtrophy Races (1 juni) een interessante klasse naar Nederland weten te halen, de Bikers Cup. Liefhebbers van zware motoren en spectaculaire pitstops mogen deze motorraces op het TT Circuit Assen niet missen. Zware 1000cc motoren en 600cc machines zullen met een groot startveld in de baan verschijnen. Tevens zullen de klassen Dutch Superbike, Dutch Supersport en 125cc strijden om punten voor het Nederlands kampioenschap. Het programma wordt gecompleteerd door de 125cc Juniorcup, de opstapklasse voor de gretige jonge honden in de wegracesport.

De Bikers Cup, het officiële Belgische kampioenschap Endurance, strijkt in Assen neer voor haar tweede serie wedstrijden. In april werden al twee races afgewerkt op het circuit Spa-Francorchamps en later in het seizoen worden er in het kader van de Bikers Cup ook nog races verreden op het circuit van Dijon en opnieuw Spa-Francorchamps.
De Bikers Cup rijdt twee wedstrijden op het TT Circuit, één op zaterdag en één op zondag. Daarbij komen meer dan 50 teams in de baan, hetgeen een enorm spektakel biedt.
De teams zetten ieder twee coureurs in, die elkaar tijdens pitstops zullen afwisselen. Tijdens die pitstops worden de motoren bijgetankt of wordt van motorfiets gewisseld.
En niet te vergeten, de Bikers Cup begint haar races met de altijd spectaculaire Le Mansstart, ook op het TT Circuit Assen.
Aan de start verschijnen geroutineerde coureurs, die hun hand niet omdraaien voor een race over twee uren. Het zijn mannen die ook gewend zijn aan wedstrijden als de Acht Uren van Francorchamps. In Assen werken de teams twee wedstrijden af, beide races duren twee uur.
Teams als Benny Goossens/Danny Vercruysse en Stafan Demeulmeester/Vincent Verschueren komen aan de start.

Naast deze interessante klasse komen bij de Damen Speedtrophy Races ook de klassen Supersport, Superbike en 125cc aan de start en in deze klassen strijden de coureurs om de punten voor het ONK.
Onder de deelnemers in de klasse Dutch Supersport onder meer Jurjen Uiterdijk uit Zwaagwesteinde, die momenteel op een trotse derde plaats staat in de tussenstand voor het ONK.
Ook toppers als Arie Vos, Swen Ahnendorp en Stuart Voskamp komen naar Assen.
In de lichte 125cc klasse treedt opnieuw Bert Smit uit Stadskanaal in het strijdperk. Kanshebber voor de winst is echter Michael van der Mark (Rotterdam), die al drie races op rij wist te winnen.
Verder is de 125cc Junior Cup actief in het programma van de Damen Speedtrophy Races.
De SMA werkt nog aan het inpassen van een demonstratierace met de prachtige historische 50cc machines met een aantal bekende cracks van weleer, zoals Aalt Toersen.

Vrijdag 30 mei is een trainingsdag, zaterdag 31 mei eveneens, maar in de middag worden dan al twee races verreden: de Supersport B groep en de eerste twee uren van de Bikers Cup.
Op zondag 1 juni is er een vol raceprogramma met ONK races en opnieuw een twee urenrace van de Bikers Cup. Het zondagprogramma begint om 11.00 uur.
Voor de liefhebbers heeft de SMA een speciale voordelige weekendkaart, voor toegang op zowel zaterdag als zondag. Bezoek aan de paddock, een programma en het parkeren kosten niets extra.

---- --