Ingezonden persbericht

Bossa Nova en kamermuziek in Radio 4 Weekendconcerten

Het Zondagochtendconcert van 1 juni op Radio 4 krijgt een seizoensfinale met Zuid-Amerikaanse klanken. Het Metropole Orkest onder leiding van Vince Mendoza speelt bossa nova muziek van de Braziliaanse componist Antonio Carlos Jobim.

In de ZaterdagMatinee van 31 mei verzorgt het Nederlands Kamerkoor onder leiding van Otto Tausk de première van Mountain Top van componist Jacob Ter Veldhuis. Daarnaast speelt de Radio Kamer Filharmonie composities van Kurt Weill en Richard Strauss.

Radio 4 zendt deze concerten rechtstreeks vanuit het Concertgebouw te Amsterdam uit.

ZaterdagMatinee 31 mei - van 13.15 tot 17.00 uur

Sampler, koor en slagwerk zijn de ingrediënten voor Mountain Top van de Nederlandse componist Jacob ter Veldhuis. Hij schreef dit werk in opdracht van De ZaterdagMatinee. Het Nederlands Kamerkoor onder leiding van Otto Tausk verzorgt deze première, met als solisten Patrick Schramm (bas), Dominik Wortig (tenor), Julia Faylenbogen (alt), Martina Rüping (sopraan), Thomas Oliemans (bariton), Jean-León Klostermann (tenor), André Morsch (bariton), Ragnar van Linden van den Heuvel (bariton) en Tijl Faveyts (bas). Daarnaast speelt de Radio Kamer Filharmonie de 2e symfonie van Kurt Weill en Des Esels Schatten van Richard Strauss. Rechtstreeks vanuit het Concertgebouw in Amsterdam op Radio 4. (AVRO, TROS en NPS)

Het Zondagochtendconcert 1 juni - van 11.00 tot 12.00 uur

De serie Zondagochtendconcerten wordt feestelijk afgesloten door het Metropole Orkest onder leiding van Vince Mendoza met swingende muziek van de Braziliaanse bossa nova componist Antonio Carlos Jobim. Jobim, "de Gershwin van de Latijns Amerikaanse muziek" en één van de grondleggers van bossa nova, haalde inspiratie voor zijn muziek uit composities van Claude Debussy, jazzartiesten Chet Baker en Gerry Mulligan en de Braziliaanse samba. Radio 4 zendt het concert uit, rechtstreeks vanuit het Amsterdamse Concertgebouw. (AVRO)

Voor meer informatie over programma's en over kaartverkoop van concerten: www.radio4.nl