Gemeente Utrecht

Speeltuin Duyfhuysplein: een verborgen schat opgeknapt

De speeltuin aan het Duyfhuysplein in Zuilen is dankzij de inzet van bewoners én een bijdrage uit het Leefbaarheidsbudget helemaal opgeknapt. Er staan drie nieuwe grote speeltoestellen, andere toestellen zijn opgeknapt en rond het plein is het weer groen en schoon. Wijkwethouder Rinda den Besten komt de heringerichte speeltuin zaterdag 31 mei om 14.30 uur officieel openen. Voor de kinderen zijn er die middag allerlei activiteiten en de buurt viert feest met een buurtborrel.

Het wijkje rond de Hubert Duyfhuysstraat in Zuilen is een vrij 'stenige' wijk met weinig buitenruimte. Het wijkje heeft een verborgen schat: het openbare plein en de hierachter gelegen speeltuin aan de Hubert Duyfhuysstraat.

Op de plek van het plein stond lang geleden een basisschool. Toen deze verdween werd de belangrijke beslissing genomen om geen nieuwe bebouwing op die plek te zetten. Er werd gekozen voor openbare ruimte. Bewoners hebben door de jaren heen steeds initiatieven genomen om het plein als centraal ontmoetingspunt te gebruiken. Het openbare plein is een aantal jaren geleden met een Recht van Initiatief compleet opgeknapt.

Beheer door bewoners
Nu heeft het buurtcomité zich hard gemaakt voor de herinrichting van de speeltuin.
Het comité is zeer betrokken bij de speeltuin: de bewoners zorgen voor het beheer, ze sluiten de speeltuin elke avond af, maken samen met de kinderen de speeltuin schoon en ze onderhouden contacten met de speelmeebus van welzijnsorganisatie Portes.
De speeltuin is na de opknapbeurt weer een 'schat' in de wijk geworden, aldus het buurtcomité.

Programma zaterdag 31 mei:
14.00 - 17.00 uur: activiteiten voor kinderen onder begeleiding van ouders en speelmeebus
14.30 uur: officiële opening door wijkwethouder Rinda den Besten
Vanaf 17.00 uur: buurtborrel

Noot voor de pers:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bestuurscommunicatie, Sylvia Borgman, telefoon 030-2861055.