Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 20 maart 2008.

NIEUWE NAMEN EERSTE AMSTERDAM COMEDY FESTIVAL:
RONALD GOEDEMONDT, MICHA WERTHEIM, STEVE HUGHES,
JIM JEFFRIES, ROUE VERVEER, HOWARD KOMPROE,

COMEDYTRAIN.
Ronald Goedemondt, Micha Wertheim, Steve Hughes, Jim Jeffries, Roué Verveer, Howard Komproe en de Comedytrain zijn de nieuwe toevoegingen aan de line-up van de allereerste editie van het Amsterdam Comedy Festival dat op 31 mei en 1 juni plaats vindt in de Melkweg te Amsterdam.
Elke festivalavond zullen meer dan 20 comedians optreden in de 5 zalen van de Melkweg tijdens wat een jaarlijkse happening van stand-up en cabaret moet worden.
Eerder werden al Jan Jaap van der Wal, Theo Maassen en Daniel Arends voor het festival bevestigd. Zowel Goedemondt, Comedytrain, Hughes als Jeffries zullen op beide festivaldagen optreden. Wertheim, Verveer en Komproe spelen op
1 van de twee festivaldagen. Later worden de precieze dagen en speeltijden bekend gemaakt.
Op zaterdag 5 april start de voorverkoop van het festival via Ticketservice. Wie zich via www.amsterdamcomedyfestival.nl inschrijft voor de nieuwsbrief, krijgt al enkele dagen eerder de kans om tickets te kopen.
Ronald Goedemondt is momenteel, samen met Daniel Arends, wellicht een van de meest talentvolle jonge comedians van het moment en staat op de rand van de grote doorbraak.
Micha Wertheim is een even onnavolgbare als droge, cynische, intelligente en scherpe comedian.
Steve Hughes en Jim Jeffries zijn de eerste internationale namen op het affiche. Ze zijn beiden exponenten van de Australische stand-up traditie: even messcherpe als hilarische humor die geen thema ontziet. Roué Verveer is lid van de Comedytrain en toert momenteel succesvol door het land met zijn nieuwe show `Voorwaardelijk Vrij'.
Howard Komproe verwierf bekendheid bij het grote publiek door divers werk voor radio en televisie als presentator en acteur. Maar in de theaters en op het Amsterdam Comedy Festival laat hij zien dat stand-up zijn ware natuur is.

Comedytrain is het bekende Amsterdamse comedy collectief met als thuisbasis Toomler, onder het Hilton in Amsterdam Zuid. Artistiek leider van de Comedytrain is Jan Jaap van der Wal en het collectief bracht talenten voort als Theo Maassen, Ronald Goedemondt, Daniel Arends en vele anderen. Op het Amsterdam Comedy Festival presenteert de Comedtrain haar beste talenten in twee razendsnelle line- up shows.

De eerste editie van het Amsterdam Comedy Festival is een initiatief van Comedytrain en PIAS Comedy in samenwerking met de VARA.