Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Landelijke themadag voor slachtoffers kindermishandeling

Geheim Geweld: Het doorbreken van de cirkel

De gevolgen van kindermishandeling stoppen niet als een kind volwassen wordt. Slachtoffers hebben soms moeite met relaties, verliezen sneller hun baan, en belanden niet zelden in een sociaal isolement. Steun van hulpverleners, familieleden of vrienden is dan meestal niet voldoende; er is grote behoefte aan herkenning en begrip van anderen die hetzelfde hebben meegemaakt. Daarom organiseert Stichting Geheim Geweld zaterdag op 31 mei een landelijke themadag, ditmaal in het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam.

Op deze dag, met als thema Het doorbreken van de cirkel , krijgen deelnemers inzicht in de impact en de gevolgen van kindermishandeling en de noodzaak van het doorbreken van het taboe. Het programma bestaat uit twee gedeelten. s Ochtends is er een plenaire sessie waarin bekende sprekers en ervaringsdeskundigen aan het woord komen. In de middag worden diverse workshops gehouden en kunnen deelnemers hun eigen visie, vragen en ervaringen inbrengen en herkenning vinden bij elkaar.

Sprekers tijdens het ochtendprogramma zijn onder anderen KRO-presentatrice Karin de Groot, die onlangs haar eerste roman uitbracht met de titel Geheime Visite , en Victor van Dalen, ervaringsdeskundige en schrijver. Hij vertelt hoe zijn kracht, veerkracht en overlevingsdrang zijn redding zijn geweest na een jeugd waarin fysieke en emotionele verwaarlozing en mishandeling een grote rol speelden.

De workshops gaan over onderwerpen als: hoe doorbreek je de cirkel van geweld binnen families?, wat is de juiste therapie voor vroegkinderlijke chronische traumatisering?, en hoe leer je van praktijkervaringen van anderen?

Stichting Geheim Geweld wil handvatten bieden voor de herkenning en erkenning van de korte- en langetermijneffecten van kindermishandeling. Een belangrijke doelstelling is de waakzaamheid en toegankelijkheid van de reguliere hulpverlening voor kinderen en volwassenen vergroten door het geven van voorlichting en daarmee het doorbreken van het taboe.

De bijeenkomst Geheim Geweld: Het doorbreken van de cirkel is de derde landelijke lotgenotendag van de stichting. In 2006 ontmoetten volwassen slachtoffers van kindermishandeling en professionele hulpverleners elkaar in Den Haag, in 2007 waren er twee drukbezochte lotgenotendagen in Amsterdam. Stichting Geheim Geweld organiseert deze dag in samenwerking met landelijke, regionale en plaatselijke organisaties,met financiële steun van onder andere het Skanfonds. Skanfonds wil mensen in kwetsbare posities de kans bieden om te participeren in de samenleving zodat hun kwaliteit van leven verbetert. Daarom financiert het fonds projecten op het gebied van zorg, welzijn, zingeving of spiritualiteit.

Het programma in het Erasmiaans Gymnasium aan de Wytemaweg 25 duurt van 9.30 tot 17.00 uur. Aanmelding is mogelijk tot en met 25 mei via de website: www.stichtinggeheimgeweld.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over het programma en de activiteiten en doelstellingen van de stichting.

ALLEEN VOOR DE PERS: Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met voorzitter mevrouw Hameeda Lakho, telefoon 070-3938259 of 06-51 90 60 70, info@stichtinggeheimgeweld.nl Meer informatie over de themadag en/of aanmelding: A-delphi events, telefoon 06-24294460.