Ingezonden persbericht


Zaterdag 31 mei: James Bond Reloaded in de Badkuipenfabriek te Ulft

Als afsluiting van de Dag van de Bouw op 31 mei a.s. zal James Bond een bezoek brengen aan de Badkuipenfabriek in Ulft. Theatergroep Smeedwerk zal hun nieuwe stuk `James Bond Reloaded' ten uitvoer brengen ­ een spectaculaire persiflage op de serie Bond-films. Naast klassieke momenten uit de ruim eenentwintig Bond-films zal Smeedwerk zijn eigen fantasie de vrije loop laten over wie James Bond is en wat zijn drijfveren zijn. In een moordend tempo en met behulp van simpele attributen, nemen de spelers: Joris Lehr, Inge Smolders en Pieter van Dijk de toeschouwer mee in het ultieme Bond-verhaal. Bloedstollende achtervolgingen, wilde ontsnappingen en verbazingwekkende 'decors' wisselen elkaar af. En natuurlijk zijn bekenden als Miss Moneypenny, M., Jaws en Q. niet vergeten. Aanvang: 20.00 uur.

De Badkuipenfabriek in Ulft is een van de zeven bewaarde rijksmonumenten op het terrein van ijzergieterij DRU. Op 31 mei 2008, tijdens de Dag van de Bouw, krijgt het publiek de kans om een bezoek te brengen aan de Badkuipenfabriek en het nabij gelegen Portierscomplex. De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland. Hekken en schuttingen rondom bouwplaatsen worden weg gehaald. Het publiek kan zo zien en horen wat de verschillende ondernemingen ter plekke aan het realiseren zijn. Tussen 10.00 en 16.00 uur is er gelegenheid om de Badkuipenfabriek en het Portierscomplex (de toekomstige Cultuurfabriek DRU) van binnen te bekijken. Uiteraard zijn er medewerkers van de Nationale Maatschappij tot Behoud, Ontwikkeling en Exploitatie van industrieel erfgoed (BOEi) aanwezig om uitgebreid toelichting te geven over verleden en toekomst van het gebouw.

Op de plek waar vroeger badkuipen werden geëmailleerd, realiseert BOEi 16 riante woon/werk lofts. Dit betekent wonen en werken in een monumentaal gebouw met bijzondere industriële uitstraling. De lofts hebben gebruiksoppervlakten van 140 tot 300 m² en zullen casco worden opgeleverd. Dit levert interessante mogelijkheden voor kopers om geheel naar eigen inzicht wooncomfort te combineren met bijvoorbeeld een kantoor, werkplaats, atelier praktijk- of hobbyruimte.

De Badkuipenfabriek is onderdeel van het monumentale centrumgebied van `Het Gietelinck': het omvangrijke terrein van de oude ijzergieterij DRU. Een gebied uniek om zijn gebouwen en om zijn ligging: pal aan de Oude IJssel. Natuur en water bieden uitstekende mogelijkheden voor alle vormen van ontspanning en recreatie. Ulft heeft zijn eigen voorzieningen op het gebied van winkels en cultuur ­ voorjaar 2009 opent Cultuurfabriek DRU, ook op het terrein van Het Gietelinck, haar deuren. Daarnaast is Ulft een goede uitvalsbasis naar steden als Doetinchem, Zutphen, Arnhem, Nijmegen en Kleve.

Voor meer informatie over 31 mei Dag van de Bouw en James Bond Reloaded: BOEi
E. info@BOEi.nl

Voor informatie over de 16 woon/werk lofts:
Lensink en Gussinklo Makelaardij
T. 0315-65 3039
E. info@lensinkgussinklo.nl
I. www.lensinkgussinklo.nl

Redres
T. 035-647 0878
I. www.redres.nl



Ingezonden persbericht