Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 08-2008

Publicatiedatum: 23 mei 2008
Dit persbericht mag vrij gepubliceerd worden door de pers. Voorts is iedereen van harte uitgenodigd om reportages te maken. Publicatie voorafgaand aan geplande evenementen wordt zeer op prijs gesteld in verband met de bekendmaking bij het publiek.

Zeer groot Jeugdtoernooi bij WV Eemland

Zaterdag 31 mei aanstaande wordt in Amersfoort door WV Eemland een Jeugd Selectie Wedstrijd (JSW) georganiseerd. Ruim 500 jeugd wielrenners(sters) hebben zich voor deze wedstrijd aangemeld. Jongens en meisjes van 7 tot 14 jaar strijden in 7 categorieën om de beste plekken, die punten opleveren voor deelname aan de Nederlandse Kampioenschappen. De 1e start van de jongste deelnemers is gepland om 9.30 uur. Het gehele toernooi zal tot laat in de middag plaatsvinden op het clubparcours van WV Eemland op sportpark Zielhorst. Vrijwel alle wielerverenigingen uit Nederland zijn op dit toernooi vertegenwoordigd. Ook de jeugdafdeling van WV Eemland zal sterk vertegenwoordigd zijn. Gelet op het grote aantal aanmeldingen voor dit toernooi worden voor veel categorieën dubbele series verreden. Tal van vrijwilligers uit de jeugdafdeling van WV Eemland zijn zaterdag 31 mei in touw om deze wedstrijden in goede banen te leiden. Zoals gebruikelijk zijn alle wedstrijden weer gratis toegankelijk voor het publiek.

Verdere informatie

http://www.wveemland.nl

Woordvoerder tijdens het evenement
De heer Rik Dubbink

Nadere informatie
WV Eemland
H. Verwoerd
Wedstrijdsecretaris
Telefoon: (033) 253 70 47
E-mail: h.verwoerd1@chello.nl
www.WVEemland.nl

Profiel WV Eemland
Wielervereniging Eemland is eind 2006 door de lokale pers verkozen tot "Beste Club van Amersfoort" en, is met circa 200 licentiehouders 1 van de grootste wielerverenigingen van Nederland. De meeste van onze leden zijn woonachtig in een straal van 50 km rondom Amersfoort. Maar er zijn ook leden met een internationale licentie. Zij zijn actief op de weg, in het veld, op de baan en in mountainbikewedstrijden. De vereniging richt zich met name op de breedtesport, maar doorstroming naar topsport wordt zeker ondersteund. Hoofdsponsoren zijn SRAM, Het 2 Wielerhuis Barneveld en Rijwielhandel BLOM Leusden, terwijl de vrouwen vooral extra ondersteund worden door MERIDA. Sinds 2005 is WV Eemland erkend als leerbedrijf en kan zodoende stageplaatsen bieden aan studenten van het ROC Sport en Bewegen. Wedstrijden die jaarlijks door ons met behulp van vele vrijwilligers georganiseerd worden zijn onder andere: de Ronde van Hoogland,De Rode van Klein Zwitserland, Het WV Eemland Criterium, de Ronde van Barneveld, Hartje Baarn, de Groeistad Klassieker en de Nationale Veldrit Amersfoort.


---- --