Ingezonden persbericht


Zaterdag 31 mei start losse kaartverkoop Agora

Was het tot nu toe alleen mogelijk om een abonnement te nemen, vanaf zaterdag 31 mei kunt u bij de theaterkassa en via het internet ook losse kaarten kopen.

Het nieuwe programma van de Agora bruist van de hoogtepunten. Het openingsweekend van 26 en 27 september start met de 'Tribute Timemachine' een spetterende muziekavond waarin The Eagles, U2 en The Beatles de tijden doen herleven. De Agora sluit haar seizoen af met een hartstochtelijke 'Nacht van de passie', waarin u tot in de kleine uurtjes kunt genieten van prachtige muziek, zang en dans van 'all over the world'. De Agora geeft u graag een kijkje in haar gevarieerde keuken.

Aansprekende ingrediënten
Dit seizoen zullen onder andere vele bekende cabaretiers het podium betreden. Bekende namen als Herman Finkers, Youp van 't Hek, Plien & Bianca, Lenette van Dongen en Jan Jaap van der Wal zullen niet ontbreken. Maar ook aanstormende talenten als 'Speelman en Speelman' en 'Kristel Zweers' hebben al een uitverkochte zaal in de Agora opgeleverd.

Op het gebied van musicals zijn er diverse aansprekende titels, waaronder de dansmusical ' Footloose', de klassieker 'Cabaret', een nieuwe bewerking van 'Piaf, de musical' (weer met een eerder bejubelde Liesbeth List in de titelrol) en een musicalversie van 'Op Hoop van Zegen' met o.a. Ben Cramer als reder Bos. Jongeren krijgen extra aandacht met producties, die zorgvuldig zijn toegesneden op hun belevingswereld met o.a. een bijzondere dansproductie 'Zwanenmeer Anders' waarin dit meesterwerk van Tsjaikovski wordt gecombineerd met breakdance uit de Bijlmer. Voor de kinderen staan o.a. 'Floddertje' , 'het Zandkasteel', 'Schateiland', en 'Piet Piraat' op het affiche. Dansliefhebbers kunnen uitkijken naar nieuwe producties van Scapino, Introdans en Danceworks Rotterdam. Aangevuld met een betoverende 'Notenkraker' als prelude op de Kerstdagen. Toneelliefhebbers kunnen zich verheugen op zowel oude als moderne 'klassiekers' als 'Romeo en Julia', 'Art' (eerder een hit met o.a. Paul de Leeuw) en op de toneelversie van 'Op Hoop van Zegen'. Liefhebbers van opera en operette zullen 'smullen' van 'La Bohème', 'Die Fledermaus' en 'De Barbier van Sevilla'.

Kaartverkoop.
Tot 31 mei krijgen bezoekers de gelegenheid een abonnement te nemen. Wie minimaal vijf voorstellingen uitkiest, wordt automatisch abonnementhouder en ontvangt de speciale Agora+ Card met bijbehorende voordelen. Op zaterdag 31 mei van 10.00 - 16.00 uur start de vrije kaartverkoop aan de theaterkassa. Vanaf dit moment kunnen ook via het Internet losse kaarten worden gekocht. De telefonische kaartverkoop begint op maandag 16 juni via telefoonnummer 0320-239 239.

Maffe Nacht.
Op zaterdag 21 juni, de langste dag van het jaar, organiseert de Agora een Maffe Nacht. Van 23.00 tot 02.00 uur worden een aantal bijzondere kaartjes in omloop gebracht, waar waarschijnlijk veel belangstelling voor is. Kijk tegen die tijd op www.agora-lelystad.nl of in de plaatselijke en regionale media.


---

Kaarten voor voorstellingen in de Agora zijn te bestellen op www.agora-lelystad.nl of bij de theaterkassa (Agorabaan 12) op maandag t/m zaterdag van 11 - 15 uur. Telefonisch reserveren (max. 1 week van tevoren) op 0320 - 239239 en te koop aan de zaal vanaf een uur voor aanvang.


---- --