Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Amersfoort 28 mei 2008

Yes-R reikt op Festival Watt!? de War Child prijs uit!

Op zaterdag 31 mei organiseert Young Vision Festival Watt!? in stadspark Schothorst te Amersfoort. In de laatste week voor het festival is er nog veel nieuws te melden. Zo komt Yes-R de War Child prijs uitreiken en een optreden geven, is de inschrijving voor de DJ-contest en 5 Minutes of Fame gesloten én heeft het concept achter Festival Watt!? een belangrijke prijs gewonnen.

In de maanden voor het festival hebben een aantal middelbare scholen en de jongerencentra actie gevoerd voor War Child. De school die het meeste geld per actievoerende leerling heeft opgehaald, wint een gaaf schoolfeest! Yes-R komt tijdens Festival Watt!? bekend maken welke school gewonnen heeft en hoeveel geld we in totaal hebben opgehaald voor War Child. Daarna geeft hij nog een spetterend optreden voor War Child! Een aantal van zijn nummers worden door signdancers van Stichting Skyway vertolkt naar gebarentaal. Zo is de muziek ook voor doven en slechthorenden te begrijpen én het ziet er natuurlijk gaaf uit!

Inschrijvingen DJ-contest en 5 Minutes of Fame vol! Naast een uitgebreid programma op het hoofdpodium en verschillende sportieve activiteiten, kunnen jonge talenten hun talent laten zien tijdens talentenjacht 5 Minutes of Fame en de DJ-contest. De inschrijvingen stroomden binnen, dus helaas is het vol en kunnen er geen nieuwe mensen meer ingeschreven worden.

Concept Festival Watt!? wint de Houten Giraf 2008! Op donderdag 22 mei hebben de initiatiefnemers van Festival Watt!?, Siobhàn Power en Carlijn Leenders, op de NHTV Internationale Hogeschool in Breda met het concept voor Festival Watt!? de Houten Giraf 2008 gewonnen! De Houten Giraf komt voort uit de Gouden Giraffe; de Oscar in de evenementenwereld. De NHTV afdeling Academy for Leisure heeft een aantal jaar terug de Houten Giraf in het leven geroepen om jong, aanstormend talent aan te moedigen door te gaan met hun concepten en evenementen. Het jurycommentaar op Festival Watt!? was zeer positief. De jury was onder de indruk van het achterliggende concept "Daar zit wat in" (iedereen heeft iets in zich en dat mag je aan elkaar laten zien!) dat in alle onderdelen van het festival terug komt. De jury was zelfs zo onder de indruk dat ze dachten dat Festival Watt!? al jaren bestaat, dat het al een gevestigd evenement is!

Sponsoren en Subsidieverstrekkers
Festival Watt!? is een benefietfestival voor War Child, de opbrengst gaat naar War Child. Dit was niet mogelijk geweest zonder de subsidieverstrekkers en vele sponsoren. De Gemeente Amersfoort verstrekt een subsidie door middel van de Jongerenprijs 2007 die Siobhàn en Carlijn met het plan voor het festival gewonnen hebben. Ook het VSBfonds verstrekt een subsidie, het VSBfonds wil kunnen inspringen op behoeften en ideeën die binnen de Nederlandse maatschappij leven op vier gebieden: Mens & Maatschappij, Natuur & Milieu, Kunst & Cultuur en Sport. Daarnaast subsidieert het Oranje Fonds; Het Oranje Fonds is het grootste fonds op sociaal gebied. Door de bijdragen stimuleert het fonds meer betrokkenheid in de samenleving, of zorgt het ervoor dat mensen een nieuwe plek vinden in de maatschappij. De laatste subsidieverstrekker is het SNS-Reaalfonds; dit fonds staat midden in deze samenleving en vindt het belangrijk om op een positieve manier bij te dragen aan de maatschappij. Het ondersteunt een diversiteit aan grote en kleinschalige projecten in drie sectoren: cultuur, cultuureducatie en wetenschap. De volgende sponsoren maken Festival Watt!? mogelijk: Coca Cola Enterprises, Koendesign, Drankengroothandel Scheerder, Pot Logistiek en Verhuizingen, Eemfors, Dada Dance, Mobile Mini, Transportbedrijf Hoogland, Magnatic Productions, Ingenieursbureau Boorsma, Hubo Amersfoort en Odijk Zwanenburg.

Houdt www.festivalwatt.nl in de gaten voor het laatste nieuws over het festival!
---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons via e-mail of telefoon. Uiteraard zijn wij graag bereid om uw vragen te verduidelijken. Natuurlijk is de pers van harte uitgenodigd om tijdens het festival te komen kijken!

Met vriendelijke groet,

Carlijn Leenders
Festivaldirecteur Festival Watt!?
Carlijn.leenders@festivalwatt.nl - 06 53456131


---- --
Routebeschrijving terrein Festival Watt!?

Festival Watt!? vindt plaats in Stadspark Schothorst, in Amersfoort-Noord. Het evenemententerrein is een groot grasveld vlakbij winkelcentrum Emiclaer.

Klik hier om het kaartje te vergroten.
De parkeerruimte rond het feestterrein is beperkt wees daarom sportief en kom te voet of met de fiets. o Per openbaar vervoer is het terrein te bereiken met stadsbus lijn 4, halte Morielje. Volg vanaf daar de pijlen.

o Het evenemententerrein is met de auto uitsluitend via de wijk Kattenbroek te bereiken.


1. A1 vanaf Hoevelaken

Afslag Amersfoort-Noord/De Hoef.

Linksaf over de snelweg. Eerste stoplicht rechtsaf (Rondweg Noord) richting De Hoef.

Eerste stoplicht rechtsaf. Rechts aanhouden en bij tweede stoplicht weer rechts, deze weg ('t Masker) blijven volgen, langs winkelcentrum Emiclaer en de vijver (links), aan het einde van deze weg naar rechts, weg vervolgen naar het evenemententerrein.
2. A1 Vanaf Amsterdam

Afslag Amersfoort-Noord/De Hoef

Stoplicht linksaf (Rondweg Noord) richting De Hoef. Eerste stoplicht rechtsaf. Rechts aanhouden en bij het tweede stoplicht weer rechts, deze weg ('t Masker) blijven volgen, langs winkelcentrum Emiclaer en de vijver (links), aan het einde van deze weg naar rechts, weg vervolgen naar het evenemententerrein.

Het adres dat je in je navigatie kunt instellen is: Witte Wal 2, 3823 AR Amersfoort


---- --