De nieuwe, wereldwijde ABS-portal van Lewtan biedt gratis toegang tot openbare informatie over Europese securitisaties

31/05/2008 03:56

PR Newswire

CANNES, Frankrijk, May 31 /PRNewswire/ --

- De nieuwe portal van de gevestigde leverancier van toezichtdata, analyses, software en inhoud aan de wereldwijde markt voor securitisaties staat achter het initiatief van het ESF voor de bevordering van transparantie

Global ABS 2008 -- Lewtan Technologies, Inc., aanbieder van ABSNet, de marktleider in toezichtdata, analyses, software en inhoud van asset-backed securitisaties voor de wereldwijde securitisatiebranche, maakt vandaag bekend dat de wereldwijde ABS-portal nu beschikbaar is. De portal biedt gratis toegang tot de meest recente transactieverslagen en originele prospectussen betreffende openbare securitisaties in Europa.

"Eén gratis en centraal toegangspunt naar openbare handelsinformatie betekent dat investeerders en toezichthouders eenvoudig toegang kunnen verkrijgen tot belangrijke informatie over openbare securitisaties in Europa," zegt Ira Keller, algemeen directeur van Lewtan. "Vóór de introductie van Lewtans wereldwijde ABS-portal kon deze informatie slechts op de locatie zelf via commerciële verkopers gevonden worden."

Lewtan heeft veel ervaring in het leveren van effectieve en betrouwbare portals voor financiële gegevens, waaronder paradepaardje ABSNet: een database van transactieprestaties welke onder andere meer dan 17.000 Europese asset-backed securitisaties volgt. Het wereldwijde ABS-portal versterkt de sourcing-infrastructuur van ABSNet voor het aanbieden van originele prospectussen en transactieverslagen. De gegevens die via het portaal verkrijgbaar zijn, worden bijgewerkt zodra er nieuwe verslagen worden gepubliceerd.

Portal helpt de branche omgaan met zich ontwikkelende marktomstandigheden en reglementaire veranderingen
Lewtan heeft ervoor gekozen de wereldwijde ABS-portal te openen tijdens de Global ABS 2008 om het initiatief van het European Securitisation Forum (ESF) voor de bevordering van transparantie op de Europese markt te steunen. Ook nemen de belangrijkste spelers uit de wereldwijde securitisatiebranche aan de Global ABS deel en dat maakt dit evenement het meest geschikte platform voor de introductie van een nieuwe dienstverlening in deze sector.

"Lewtan herkent de veranderingen in de markt en het zich ontwikkelende bedrijfsmodel," zegt Ira Keller. "Al jaren hebben we producten en diensten ontwikkeld die de inzichtelijkheid vergroten. Deze gratis portal is een uitbreiding van onze toewijding om de branche van dienst te zijn als betrouwbare partner die toegang verleent tot de informatie en hulpmiddelen die investeerders en emittenten nodig hebben in een omgeving waar regelgevingen constant veranderen.

"De toenemende populariteit van subprime-leningen, die begon in de Verenigde Staten, heeft ervoor gezorgd dat de wereldwijde gestructureerde financiële gemeenschap zaken als toezicht en transparantie opnieuw is gaan overwegen," zegt Keller. "De Europese markt heeft steeds meer te maken met groeiend reglementair toezicht. MiFID, MAD en andere vormen van regulatorisch toezicht resulteren in een grotere behoefte aan transparantie en in het benoemen van 'best practices' voor de branche. Voor de beschikbaarheid van gegevens over openbare transacties kent de Amerikaanse markt de EDGAR-database van de SEC en een verhoogd aantal openbaarmakingen onder de regelgeving Reg AB. Wij geloven dat de wereldwijde ABS-portal een vergelijkbare beschikbaarheid van gegevens biedt aan deelnemers op de Europese markt."

Over Lewtan
Vanuit kantoren in Noord-Amerika en Europa biedt Lewtan Technologies, Inc. een breed scala aan inhoudelijke en technologische oplossingen aan aan leden van de wereldwijde branche voor activa-securitisaties, waaronder emittenten, investeerders, verzekeraars, dienstverleners, kredietverhogers en waarderingsagentschappen. Meer dan 400 instellingen wereldwijd vertrouwen op Lewtan. Het bedrijf werd al twee keer uitgeroepen tot "Global Technology Provider of the Year" door de International Securitisation Report. Ook ontving het bedrijf de Innovation Award en werd het in de 2007 Securitisation Review & Survey Technology Awards van Money Market geprezen voor zijn klantenservice en beste hulpmiddel voor toezicht. Ga voor meer informatie naar www.lewtan.com.

Website: http://www.lewtan.com
Lillian Flores van Lewtan Technologies, Inc., +1-781-672-1175, Lillian.Flores@Lewtan.com






-