Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 31-05-2008

Verdachten met pistool door politie aangehouden EMMEN Vrijdagmorgen heeft de politie naar aanleiding van een melding dat er op een woning aan de Fokkingeslag zou zijn geschoten, een nader onderzoek ingesteld. Hierbij kon kort na het incident een 45-jarige uit Zwartemeer afkomstige verdachte, tijdens een alcoholcontrole, aangehouden worden. De man was onder invloed, 330 ug/l en gaf tevens een valse naam en adres op. Zijn 40-jarige, eveneens uit Zwartemeer afkomstige handlanger, werd in Zwartemeer aangehouden. In de auto van deze man werd een pistool aangetroffen. Nader onderzoek volgt. (08-140925)

Diefstal lood
HOOGEVEEN Vrijdagmorgen deed de directeur van een basisschool aan de Tilber aangifte van diefstal van loodflappen. Het lood was bevestigd aan de dakkapellen van het platte dak van de school. Over het gehele platte dak was bijna al het lood weggesneden. Het schadebedrag is nog niet bekend. (08-140899)

Kop-staart aanrijding met letsel
HOOGEVEEN Vrijdagavond raakten bij een aanrijding op de Melkweg vier inzittenden van een personenauto licht gewond. De door een 22-jarige uit Hoogeveen afkomstige vrouw bestuurde auto moest wachten voor tegemoet komend verkeer alvorens ze af kon slaan de Nadirlaan in. Een achterop komende 33-jarige eveneens uit Hoogeveen afkomstige automobilist zag te laat dat ze stopte en botste tegen de achterzijde van de auto. De 22-jarige vrouw en haar drie passagiers, twee van 15 jaar en een van 5 jaar oud, werden met nekklachten met een ambulance overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis. De veroorzaker van het ongeval kwam met de schrik vrij. (08-141096)

Politie bekeurt alcomobilist
VEENINGEN In de nacht van vrijdag op zaterdag liep een 30-jarige Poolse autobestuurder tegen de lamp. Op de Pieperij werd de man gecontroleerd en blies 890 ug/l. Hij werd aangehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na overleg met het OM kreeg de man een dagvaarding. (08-141160)

Rijden zonder rijbewijs en verzekering
COEVORDEN Vrijdagmiddag bekeurde de politie een 24-jarige Coevordenaar. De man reed in zijn onverzekerde auto zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs op het Stationssplein. Zijn auto werd bij het bureau gestald en na tonen van een geldige verzekering krijgt hij deze terug. (08-141008)

Politie vordert rijbewijs in

BUINEN Een 41-jarige inwoner van Werlte (Duitsland) raakte vrijdagmiddag zijn rijbewijs kwijt. De man reed over de N374 met een snelheid van 135 km/u. De toegestane maximum snelheid bedraagt 80 km/u. (08-141014)

Politie houdt man met vuurwapen aan

PESSE Vrijdagmiddag heeft de politie een 21-jarige inwoner van Hoogeveen in zijn woning aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 43-jarige man uit Pesse te hebben bedreigd en bestolen. Tijdens de aanhouding werd in de woning van de verdachte een vuurwapen en munitie aangetroffen. De man werd inverzekering gesteld. Onderzoek volgt. (08-140824)

Auto na diefstal in sloot aangetroffen
MEPPEL Een in de nacht van vrijdag op zaterdag ontvreemde auto werd in die zelfde nacht total loss in een sloot in Wanneperveen aangetroffen. Na onderzoek bleek dat bij een inbraak in een woning aan de Gasgracht een portemonnee en autosleutels ontvreemd waren waarna de auto kon worden meegenomen. De politie stelt een onderzoek in. (08-141165)

Bon voor klap op auto
HOOGEVEEN Een 20-jarige Hoogevener werd vrijdagavond bekeurd voor het feit dat hij zonder enige reden een harde klap met zijn hand op een willekeurige geparkeerde auto in de Ten Oeverstraat gaf. Er ontstond geen schade maar voor deze baldadigheid kreeg de man een bon. (08-141056)

Werknemer aangehouden
BEILEN Bij een distributiecentrum aan de Kanaalweg heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 31-jarige medewerker uit Assen aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 42-jarige ploegcoördinatrice en een 47-jarige beveiligingsbeambte te hebben mishandeld. De verdachte, die onder invloed van alcohol op zijn werk verscheen, was in het bedrijf erg vervelend. Hierop wilde de ploegcoördinatrice dat de man naar huis zou gaan. Hij viel hierna de vrouw aan die daarna hulp kreeg van een beveiligingsbeambte. Ook deze werd door de man mishandeld. De zeer recalcitrante man werd hierna door de politie aangehouden en ingesloten. (08-141132)

Politie controleert op alcohol
HAVELTERBERG In samenwerking met de Politie Steenwijkerland werd op vrijdagavond een alcoholcontrole gehouden in en omgeving van Steenwijk, Beukersluis en Havelterberg. Hierbij werden ruim 1000 blaastesten afgenomen en 6 personen bekeurd terzake het rijden onder invloed. Tevens werd 1 persoon werd aangehouden omdat hij nog een geldboete van ruim 900 euro moest betalen, 2 overtredingen terzake het niet dragen van de autogordel, 3x niet voeren van verlichting, 1 x gladde band en 1 x niet voeren van goed zichtbare kentekenplaat. (08-141135)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280