Politie Groningen

Zaterdag 31 mei 2008

Provincie Groningen, 31-05-2008

Groningen: Stadjer gewond bij verkeersongeval

Een 32-jarige man uit Groningen is vrijdagochtend op de Rijksweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 32-jarige vrouw uit Groningen verleende bij het passeren van het (brom)fietspad geen voorrang aan de man op zijn bromfiets. Door de aanrijding kwam de man ten val. Hij werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: Stadjer aangehouden voor bedreiging

De politie heeft vrijdagnacht op de Noorderhaven een 30-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij een 21-jarige plaatsgenoot in de Oude Kijk Int Jatstraat na onenigheid met een mes heeft bedreigd. De verdachte werd ingesloten op het cellencomplex. Hij wordt vandaag gehoord. De 21-jarige heeft al aangifte gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: baldadige man blijft baldadig

De politie heeft vrijdagnacht binnen twee uur dezelfde verdachte, een 33-jarige man uit Groningen, aangehouden voor baldadigheid. Eerst had de Stadjer met fietsen gegooid in de Oosterstraat. Hij kreeg naast een bekeuring voor baldadigheid een ontzegging voor een gedeelte van de binnenstad van Groningen. Vlak na zijn vrijlating zag een politieagent de verdachte in de Steentilstraat midden op de rijbaan staan en voor een aankomende auto ging staan. Vervolgens gaf hij een klap op de motorkap van een auto. De bestuurder wilde de 33-jarige op zijn gedrag aanspreken. Op dat moment gaf de verdachte een schop tegen het achterportier van de auto. De bestuurder stapte hierop in zijn auto en reed weg. De man werd wederom aangehouden voor baldadigheid. Hij werd hiervoor ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De verdachte zal vandaag worden gehoord.

Veendam: vrouw met rollator aangereden

Een 85-jarige vrouw uit Veendam is vrijdagochtend op de Van Beresteijnstraat gewond geraakt bij een ongeval. De bejaarde vrouw liep met haar rollator achter een geparkeerde auto langs. De bestuurder van deze auto, een 35-jarige vrouw uit Veendam, reed op dat moment net achteruit. Bij deze manoeuvre liet zij de vrouw niet voorgaan. Het slachtoffer werd door de auto licht geraakt, maar kwam wel ten val. De 85-jarige werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Veendam: ruzie om camperplaats leidt tot aanhouding

De politie heeft vrijdagochtend op de Flora een 69-jarige man uit Uithuizen aangehouden. De man zou achteruitrijdend met zijn camper op een 61-jarige man uit Wijchen zijn ingereden. Politieagenten werden op de campercamping aangesproken door de 61-jarige. De man gaf aan dat de verdachte hem na een woordenwisseling over een camperplek met zijn camper achteruitrijdend had aangereden. Door de aanrijding raakte de stoel van de Gelderlander beschadigd. De verdachte verklaarde niet moedwillig op de 61-jarige te zijn ingereden. Hij had volgens eigen zeggen de andere man en de stoel niet goed achter zijn camper gezien. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Ten Post: politie houdt drie goudverkopers aan

De politie heeft vrijdagmiddag bij een tankstation aan de Rijksweg drie Roemenen, twee mannen van 21 en 25 jaar en een 25-jarige vrouw, aangehouden. De politie reageerde op een melding van een automobilist. Aan de melder was goud aangeboden door drie Oost-Europeanen. De verdachten werden in een auto bij het tankstation aangetroffen. Bij de verdachten werden diverse zilveren en gouden sieraden aangetroffen en in beslag genomen. Ook werd een namaakpistool aangetroffen bij de verdachten. Het nepwapen werd in beslag genomen. De verdachten werden meegenomen naar het politiebureau. Zij mochten na verhoor, met behulp van een Roemeense tolk, het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De politie had vrijdagochtend net een waarschuwend persbericht uitgebracht over dergelijke incidenten.

Noordwijk: jongeren gooien brandende fles tegen dorpshuis

Een groep jongeren heeft vrijdagavond een fles tegen de muur van het dorpshuis aan de Westerweg gegooid. In de fles zat vermoedelijk een licht ontvlambaar vloeistof, omdat direct een forse steekvlam ontstond. De groep jeugd moest vervolgens op last van een overbuurman de brand enigszins blussen. Met behulp van een brandslang vanuit het dorpshuis kon de brand uiteindelijk geblust worden. De politie kent de namen van de jongeren, die bij het incident betrokken zijn geweest. De politie stelt een nader onderzoek in naar de brandstichting. De beheerder van het dorpshuis zal aangifte doen van de brandstichting. De politie beschikt over enkele getuigen van het incident.

Wehe den Hoorn: automobilist gewond bij eenzijdig ongeval

Een 25-jarige man uit Leens is vrijdagnacht op de Provincialeweg N361 gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De man reed in zijn auto en raakte in de berm. Vervolgens botste de bestuurder tegen een boom aan de zijkant van de weg. Het slachtoffer werd polsletsel, snijwonden en kneuzingen naar het ziekenhuis gebracht. Van de bestuurder werd in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. Deze proef zal uitwijzen of de verdachte onder invloed heeft gereden. De auto werd door een bergingsbedrijf afgesleept. De politie heeft van het ongeval een rapportage en analyse gemaakt.

Hoogezand: duo gepakt na diefstal met geweld

De politie heeft vrijdagavond op het Heveapad een 28-jarige man uit Hoogezand en zijn 22-jarige vriendin aangehouden voor diefstal met geweld. Het stel wordt ervan verdacht dat zij bij een woon- en tuinwinkel aan het Gorecht-Oost een tafeltje hebben weggenomen. De vrouw leidde een 42-jarige werkneemster af, waarna de man het tafeltje kon wegpakken. De werkneemster had het stel door en sprak de man hierop aan. De verdachte liet hierop een scherp voorwerp zien en uitte bedreigingen naar de werkneemster. Het duo ging er vervolgens vandoor. De politie wist beide verdachten even later te traceren en in te rekenen. Beiden werden ingesloten op het cellencomplex in Groningen. Zij worden vandaag gehoord.

Stadskanaal: bromfietser onder invloed

De politie heeft vrijdagavond in de Berkenstraat een 30-jarige man uit Musselkanaal aangehouden voor rijden onder invloed. De
Musselkanaalster werd rijdend op een bromfiets gesignaleerd, terwijl de eigenaar achterop zat. De man werd gecontroleerd en bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,85 promille alcohol in zijn bloed had. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Ook bleek bij navraag dat de bromfiets niet was verzekerd. Tegen de eigenaar van de bromfiets zal voor dit feit proces-verbaal worden opgemaakt.

Onstwedde: vrouw gewond bij ongeval

Een 46-jarige vrouw uit Veendam is vrijdagavond in de Havenstraat gewond geraakt bij een ongeval. De bromfiets van de vrouw was tijdens het rijden kapot gegaan. Hierop besloot haar man, ook op een bromfiets zijn vrouw te duwen. De 46-jarige begon plotseling te slingeren. Zij kwam hierdoor ten val. De vrouw kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse locaties een snelheidscontrole gehouden.

Harkstede, Hoofdweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 1154, aantal overtredingen: 92, hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur (waar 80 is toegestaan), snelheidslimiet: 50 en 80 km/uur.

Groningen, Friesestraatweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 3541, aantal overtredingen: 146, hoogst gemeten snelheid: 134 km/uur (waar 80 is toegestaan), snelheidslimiet: 70 en 80 km/uur km.

Groningen: Winsumerweg (N361): aantal gecontroleerde voertuigen: 1535, aantal overtredingen: 21, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur km.

Glimmen, Rijksstraatweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 870, aantal overtredingen: 291, hoogst gemeten snelheid: 117 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur km.

Leek, Lindensteinlaan: aantal gecontroleerde voertuigen: 1026, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 69 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur km.

Eemshaven, Kwelderweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 155, aantal overtredingen: 24, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur km.