Politie Gelderland-Zuid

Te dronken om op de benen te staan

Groesbeek/Opheusden, 31-05-2008 o De politie hield vrijdag zowel in Groesbeek, rond de kermis, en in Opheusden, bij een pompstation langs de A15, een persoon aan die overlast bezorgden vanwege overmatig alcoholgebruik.


* Meerdere bezoekers van de kermis aan de Spoorlaan in Groesbeek meldden vrijdagmiddag dat een dronken persoon steeds een hekwerk wegtrok rondom de kermis. Door het publiek werden die hekken weer teruggezet. Ter plekke troffen agenten een 34-jarige Groesbeker die erg onvast ter been was en duidelijk onder invloed van alcohol. De man zakte steeds ineen, maar probeerde desondanks de agenten te slaan. Hij werd aangehouden voor openbare dronkenschap en voor ieders veiligheid geboeid.

* Vrijdagavond belde een bezorgde pomphouder langs de A15 de politie dat een man telkens op zijn gezicht zou vallen. De politieagenten zagen een man die niet meer op zijn benen kon staan. Het gaat om een 48-jarige Pool die na zijn aanhouding naar het politiebureau werd meegenomen en ingesloten ter ontnuchtering. Proces-verbaal tegen beiden wordt opgemaakt. (08)