Politie Gelderland-Zuid

Aanhoudingen na huiselijk geweld

Wijchen/Beneden-Leeuwen, 31-05-2008 o Vrijdagavond hield de politie in Wijchen een 21-jarige inwoner van Nijmegen aan die amok stond te maken voor een woning in de wijk Abersland. In Beneden-Leeuwen werd eerder die dag een 44-jarige inwoner van die plaats aangehouden, beiden als verdachte van huiselijk geweld.

Na een melding vrijdagmiddag van een slaande ruzie tussen een ex-stiefvader en dochter ging de politie naar een woning in Beneden-Leeuwen. Het meisje van 16 zou tijdens een conflict met een stuk gereedschap zijn geslagen en deed hiervan aangifte. De 44-jarige verdachte is aangehouden en afgehoord. Agenten namen enkele getuigenverklaringen op.

Een tweede aanhouding in verband met huiselijk geweld was een paar uur later in Wijchen. Rond 22.30 uur belde een bewoner in Abersland de politie dat een ex van zijn dochter voor de deur amok maakte. Ter plekke spraken agenten met een 21-jarige vrouw. Zij gaf aan door de man, ook 21 jaar en afkomstig uit Nijmegen, mishandeld en bedreigd te zijn. Daarop is de Nijmegenaar aangehouden, hij is inmiddels in verzekering gesteld. De vrouw heeft aangifte gedaan. (08)