Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Minister Vogelaar ondertekent charter voor Arnhemse krachtwijken

31-05-2008

Minister Vogelaar heeft zaterdag 31 mei het charter voor de krachtwijken in Arnhem ondertekend. In deze overeenkomst staan de afpraken tussen het Rijk en de gemeente Arnhem over investeringen in de vier Arnhemse krachtwijken voor de komende tien jaar.

Arnhem is de negende gemeente waar het charter is afgerond en ondertekend. Deventer, Alkmaar, Maastricht, Heerlen, Enschede, Leeuwarden, Eindhoven en Groningen zijn inmiddels volop bezig de plannen in de praktijk te brengen. De minister ondertekent de komende anderhalve week de charters met Zaanstad en Utrecht. Voor de overige steden waarin de veertig krachtwijken liggen, zijn de charters in het afrondende stadium.

Arnhem heeft vier krachtwijken: Klarendal, Het Arnhemse Broek, Malburgen/Immerloo en Presikhaaf. Vogelaar bezocht deze zaterdag de wijk Presikhaaf. Ze sprak onder meer over onderwijsvernieuwing in de wijk met vertegenwoordigers scholen, onder wie enkele jongeren. Ze bekeek het project Buiten Gewoon Beter, dat erop is gericht de openbare ruimten in Arnhemse wijken te verbeteren. Ten slotte discussieerde ze met bewoners over wijkbeheer, leefbaarheid en integratie.