Ingezonden persbericht


CDA-congres stemt voor een OV-jaarkaart voor 16- en 17 jarige mbo ers

Vandaag is er tijdens het CDA-congres in Utrecht een resolutie aangenomen voor de OV-jaarkaart voor 16- en 17 jarige mbo ers.

Het is opvallend dat het congres voor de OV-jaarkaart stemt terwijl zowel de bewindspersonen als de CDA-fractie al eerder hebben aangegeven niet voor de gelijke behandeling te zijn. Het CDJA steunt JOB al vanaf het begin bij de aktie 'Geen OV? Niet OK!'. Met het aannemen van de resolutie laten de CDA-leden weten veel waarde te hechten aan het maatschappelijk belang van de OV-jaarkaart.

JOB (JongerenOrganisatie Beroepsonderwijs) hoopt dat er door de resolutie snel door de verschillende politieke partijen overlegt gaat worden over het realiseren van de OV-jaarkaart. De discussie duurt nu al enkele jaren terwijl de mbo ers ondertussen grof moeten betalen om hun eigen toekomst zeker te stellen , aldus Fieke Nobel, voorzitter JOB.

Ondertussen wordt er nog steeds hard actie gevoerd voor de OV-jaarkaart voor 16- en 17 jarige mbo ers. Studenten verzamelen handtekeningen en ROC s hangen spandoeken op. Er moet met spoed gehandeld worden om de studiekeuze- en financiële belemmering zo snel mogelijk te laten stoppen , aldus Fieke Nobel.

Teken de petitie op: www.geenovnietok.nl

-------

Voet