Ingezonden persbericht


KRAJICEK FOUNDATION EN DANONE SLAAN HANDEN INEEN

Gezonde leefstijl voor jongeren vraagt meer aandacht

ZEIST - De Richard Krajicek Foundation (RKF) heeft vandaag een meerjarige samenwerking met Danone bekend gemaakt. De gezamenlijke inspanning is gericht op het bevorderen van een gezonde leefstijl van jongeren. Dit gebeurt door speelvelden ( playgrounds ) aan te leggen in wijken door het hele land en door voorlichting te geven over verantwoorde voeding.

Deze aankondiging deed Richard Krajicek tijdens de nationale finale van de Danone Nations Cup op het KNVB terrein in Zeist.

Richard Krajicek, die in 1996 de finale van Wimbledon won: Sinds de start van de Richard Krajicek Foundation ruim 10 jaar geleden zijn er al 37 playgrounds aangelegd, voornamelijk in die wijken waar de sportmogelijkheden zeer beperkt zijn. Dankzij de hulp van velen bij het bevorderen van sport, beweging en sociale integratie van de jeugd leveren we een unieke bijdrage aan de samenleving. Voedingsmiddelenfabrikant Danone is voor de RKF een ideale partner omdat gezonde voeding en gezond bewegen hand in hand gaan met een goede leefstijl. De inspanning van Danone met het internationale jeugdvoetbaltoernooi is hier een prachtig voorbeeld van.

Met de samenwerking geeft Danone een verdere invulling aan haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als fabrikant van gezondheidsbevorderende voeding. Naast een jaarlijkse donatie aan de RKF zal het bedrijf zich verder inspannen om haar expertise en personeel in te zetten bij het werk van de Richard Krajicek Foundation.

Meer informatie (

Ingezonden persbericht